Транспорт от летище Александрия

Alexandria

До летище Александрия няма обществен транспорт, дори под формата на микробуси, които иначе са много разпространени в Египет.

Най-удобният транспорт до центъра са мобилните приложения за таксита Uber или Careem, които работят добре и надеждно в Александрия.

Вижте 10-те най-добри хотела в Александрия

Uber, Careem

Използването на мобилните приложения Uber или Careem е най-добрият начин за придвижване до/от летището, тъй като предварително знаете цената, можете да платите онлайн с карта, съхранена в приложението, и не се налага да се пазарите за цената.

Таксиметровите шофьори с приложението Uber или Careem имат право да влизат директно в района на летището.

Средно, в зависимост от текущото търсене, можете да платите, за да стигнете до центъра на Александрия 310 egp – 350 egp.

Тъй като Wi-Fi не работи добре на летището, препоръчваме ви да си закупите египетска електронна сим карта от airalo.com преди полета.

Такси

Официалните таксита чакат пред сградата на летището в голям брой, опитвайки се да убедят пътниците да се возят преди залата за пристигащи.

Тук не се използват таксиметрови апарати и таксиметровите шофьори започват да се пазарят за сумата 800 егрегора за пътуване до центъра.

Автобус на Air Arabia

Air Arabia извършва редовна автобусна линия от летището до автогара Мухаррам Бек в южните предградия на Александрия (местоположение на google.com/maps).

Така че така или иначе винаги ще трябва да вземете такси или Uber от автогарата до центъра, който е на 5 км.

Всички пътници могат да използват автобусите на Air Arabia, дори ако пристигат или заминават с друга авиокомпания.

Цената на билета 50 egp и се заплаща само в брой на шофьора.

  • Време за пътуване - 60 минути
  • Честота - 5 пъти на ден
  • Информация и разписание: airarabia.com
Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.