Трансфер на летище Александрия

Alexandria

Всички полети се обслужват от един малък терминал. Втори, по-голям терминал е в процес на изграждане и трябва да бъде завършен през 2026 г. Двата терминала са отдалечени на 200 метра един от друг.

Вижте 10-те най-добри хотела в Александрия

Египетски визи - къде да ги купите на летище Александрия

Когато пристигате от чужбина, трябва да закупите колекционерска виза, преди да посетите обичайния имиграционен пункт.

Визите се продават в банковите клонове и винаги струват 25 щ.д. Можете да платите и в евро, но при обменен курс 1:1, така че платете 25 евро.

Едва след като сте закупили визата, можете да се наредите на опашката за имиграционна проверка.

Проверки за сигурност и опашки

В идеалния случай пристигнете на летището в Александрия поне 2,5 часа преди полета си, особено ако имате чекиран багаж. В този случай веднага ще се изправите на 4 опашки.

Първата опашка е, когато пристигнете с такси в района на летището, когато преминавате през портала за таксуване и можете да стоите там до 15 минути.

След това има проверка за сигурност, когато влизате в терминала и багажът ви се сканира. Тези проверки обикновено са бързи, но ако има голям брой хора, може да се наложи да чакате до 20 минути.

Опашките за чекиране варират в зависимост от авиокомпанията, но могат да отнемат до 60 минути.

След това ще преминете през паспортна проверка, която обикновено е много бърза (обикновено в рамките на 15 минути), и традиционната проверка за сигурност между обществената и транзитната зона (20-45 минути).

Трансфер между полетите

Летище Александрия не е трансферно летище и поради това не разполага с възможности за директен транзит.

В случай че комбинирате самостоятелен трансфер на това летище, винаги ще трябва да закупите виза, да преминете през имиграционен контрол и да се регистрирате отново.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.