Кралски дворец

Кралски дворец

Официалната резиденция и главното седалище на шведските крале се намира в северния край на остров Гамла Стан в центъра на Стокхолм.

Простата, но монументална сграда привлича вниманието дори когато се гледа от отсрещния кей, Блазихолмен.

10-те най-добри хотела в Стокхолм

Kungliga Slottet, както се нарича замъкът на шведски, е частично отворен за обществеността и ви кани да посетите красивите покои.

Какво да видите и защо да посетите двореца?

Стокхолмският дворец е най-голямата историческа сграда в града. Бароковата му архитектура подсказва времето на построяването му: дворецът е построен между 1697 и 1760 г.

Простият квадратен план създава впечатление за величие, което ще се засили и вътре в големия двор.

Дворецът има над 660 стаи, от които около една трета са отворени за посетители, включително съкровищницата или кралските покои.

Входната такса включва и достъп до музея "Тре Коннор", където можете да научите всичко за оригиналния замък от XIII в., който се е намирал на мястото на сегашния замък.

Входни такси и работно време

Дворецът е отворен за посетители всеки ден от 10:00 ч. От ноември до април той затваря в 16:00 ч., а през останалата част от годината - в 17:00 ч.

Билети могат да бъдат закупени на място или онлайн чрез официалния уебсайт: kungligaslotten.actorsmartbook.se.

  • 180 сек - за възрастни
  • 160 сек - студенти с ISIC карта
  • 90 сек - младежи до 17 години

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Стокхолм.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.