Salang

Salang - плаж

Най-северният курорт Саланг е разположен в уединен залив, далеч от другите курорти. Той е последната спирка на лодките, които тръгват от континенталната част, така че е лесно да стигнете до тук, без да се налага да се прекачвате на водно такси.

Търсене на евтини хотели в Тиоман

Саланг е посещаван предимно от туристи с раници, които предпочитат по-евтините вили тук пред курортите в южната част на острова. Но Саланг е популярна база и за гмуркачите поради близостта си до Кораловия остров или Пулау Тулай.

Плаж Саланг

По-малкият залив ще предложи на пътуващите 700-метров пясъчен плаж със златист пясък и постепенно навлизане в морето. Морето тук е чисто и спокойно. В северната част се намират и малки скалисти вълноломи, които предпазват лодките на местните рибари през мусонния сезон.

Заливът е разделен в средата от по-голям бетонен кей за лодки от континента.

Вземете шнорхел и влезте във водата, за да наблюдавате оживлението на подводния свят. Ако този край брега не е достатъчно оживен за вас, допълнете екипировката си с плавници и спасителна жилетка и плувайте малко по-нататък до островчето Пулау Сояк.

Това малко островче предлага безброй живи корали по периметъра си, убежище за пъстри риби, морски таралежи и други водни обитатели.

Какво да правите в Саланг

Саланг е много оживен курорт. В него има международна смесица от туристи с раници, които могат да слушат историите на други пътешественици на по една-две бири, да се възхищават на огненото шоу през нощта и просто да релаксират на плажа през деня.

Ако предпочитате по-дълго пътуване в джунглата, тръгнете на юг. След около 40 минути ходене по пътеката ще стигнете до залива на маймуните.

Ако продължите още един час на юг, ще стигнете до друг курорт - Air Batang ABC.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Тиоман.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.