Juara

Плаж Juara

Единственият курорт в източната част на острова е малкото селце Джуара, което, за разлика от по-малките по западното крайбрежие, се простира по протежение на 2,5-километров плаж.

Плажът в Джуара

Плажът в Джуара е наистина нетипичен за това, което ще намерите на други места в Тиоман. Той също е пясъчен, но е в пъти по-голям, както на ширина, така и на дължина.

Търсене на евтини хотели в Тиоман

От сградите (хотелски къщички) до ръба на морето се върви на около 30 метра. От най-северния до най-южния край на залива се върви в продължение на 2 километра и половина. През цялото време навсякъде има само чист пясък, море и палми.

Морето тук е много по-оживено и затова трябва да очаквате наличието на по-големи вълни от половин до един метър през целия ден.

Как да стигнем до Хуара

В разгара на сезона се предлага услуга с лодка директно от континенталната част на страната. Корабната компания Bluewater.my предлага директна линия от пристанището на Мерсинг поне веднъж дневно.

Ако вече сте на Тиоман, ще можете да се придвижвате из острова. За да стигнете от Текек, трябва да прекосите планините. За щастие има асфалтов път и това е единственото място, където работят таксита - така наречените 4WD таксита. Пишем подробно за възможността за този транспорт в статията Транспорт на Тиоман.

Можете да изминете пътя и с нает скутер. Но бъдете внимателни, особено в завоите, тъй като наклонът е много стръмен и съществува риск от сблъсък с насрещно движещ се джип.

Авантюристите могат да се отправят на няколкочасов преход. Пътеката е проходима и през по-голямата част от времето следва пътя.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Тиоман.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.