Siam Park

Парк Сиам

Ако предпочитате уникални забавления пред излежаването край водата, не пропускайте да посетите популярния Siam Park - воден тематичен парк, който от няколко години е най-големият, най-модерният и най-добрият воден парк от този тип в Европа. Паркът може да е проектиран в доста кичозен азиатски стил, но ако сте любители на грандиозните жестове и притока на адреналин, няма да ви разочарова.

Най-евтините места за настаняване в Тенерифе

Siam Park е много повече от воден парк. Тук можете да се насладите на разходки по безбройни пързалки, водни пързалки и други водни атракции, които ще ви забавляват през целия ден. Спускайте се по 28-метровата кула на силата в тунела и се возете в огромния аквариум, пълен с акули и скатове, или сърфирайте в басейна с изкуствени вълни с височина до 3 метра, и всичко това в красива и тропическа паркова обстановка.

Входни такси и работно време

Паркът е отворен от 1 май до 31 октомври от 10:00 до 18:00 ч., а през останалото време от 10:00 до 17:00 ч.

Цените на билетите, които могат да бъдат закупени онлайн от уебсайта на парка, са следните:

  • Възрастен над 11 години: 42 евро
  • Деца от 3 до 11 години: 30 eur
  • Уеб: siampark.net

Как да стигнем до там

Siam Park се намира в курорта Коста Адехе в южната част на острова, точно до магистралата. Невъзможно е да го пропуснете, ако шофирате, знаците за Siam Park се появяват много километри преди Адехе. Паркингът пред входовете на комплекса е безплатен.

Автобус номер 424, който свързва курортите Коста Адехе и Лос Кристианос, също спира на главния вход.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Тенерифе.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.