Plaza de Toros

Arena La Malagueta

Всеки испански град трябва да има арена за борба с бикове и Малага, разбира се, не прави изключение. Местният площад Plaza de Toros се намира в квартал Ла Малагета, близо до едноименния плаж, и служи на предназначението си още от построяването му през 1876 г.

Намерете хотел в центъра на Малага

Арената впечатлява само с архитектурния си вид. Построена е в красив и типично испански неомудехарски стил върху план от 16 квадрата. С диаметър от 52 метра тя е една от средните по големина арени, както и с капацитет от около 9 000 зрители.

Бикоборство

На арената Plaza de Toros de La Malagueta, както и навсякъде другаде в Испания, редовно се провеждат бикоборства. Основните събития през годината се провеждат тук през август по време на така наречената Feria Taurina, а Corrida Picassiana на Великден също е голямо събитие.

По време на това събитие тореадорите са облечени в костюми, вдъхновени от изкуството на известния художник Пабло Пикасо, който е роден в Малага.

Билетите за бикоборството могат да бъдат закупени на стойност от 15 до 100 евро в зависимост от мястото. Билетите винаги се продават от много агенции, като сред най-големите са taquillaofficial.es или entradastorosmalaga.com.

Вход и обиколка

За съжаление в момента не е възможно да се посети вътрешността на арената извън бикоборството, но можете да се възхитите на красивата ѝ фасада поне отвън.

Най-добрата гледка отгоре, когато се откроява размерът на арената, е от наблюдателницата Mirador de Gibralfaro в близост до едноименния замък.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Малага.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.