La Línea de la Concepción

La Línea de la Concepción

Макар че градчето Ла Линея де ла Консепсион (обикновено наричано накратко Ла Линея) вече официално не е част от Коста дел Сол, в действителност то логично затваря района и е крайна точка за много туристи, пътуващи по крайбрежието.

Резервирайте хотел в близост до границата с Гибралтар

Ла Линеа, както подсказва името, представлява граничен град между Испания и британския Гибралтар, с който има значителни икономически и туристически връзки.

Самият град Ла Линеа не предлага много туристически забележителности. Той разполага с дълъг плаж, но е почти лишен от удобства и тук няма исторически център или паметници. Въпреки това той е идеална отправна точка за пътувания до Гибралтар. Граничният пункт с летището на Гибралтар се намира точно в града и със значително по-ниските цени за настаняване, както и с ресторантите и супермаркетите, Ла Линеа често е основното място за отсядане, когато сте в Гибралтар.

Настаняване

В Ла Линеа се предлагат наистина голям брой предимно по-малки хотели и апартаменти, като цените им са повече от два пъти по-високи от тези, които бихте платили, ако отсядате директно в Гибралтар.

Най-евтините места за настаняване започват от едва 26 евро на вечер в стая с 2 легла в разгара на сезона. Лично ние спахме в едно съвсем елементарно хотелче, наречено La Esteponera, но то беше напълно подходящо за нощувка. От по-добрите 4* хотели абсолютно идеален е Ohtels Campo de Gibraltar с всички удобства и цени от около 70 eur на вечер.

Транспорт

От Коста дел Сол до Ла Линеа се движат автобуси Avanza. За услуги на дълги разстояния до Естепона, Марбея, Малага или Фуенхирола е идеално да закупите билети онлайн чрез booking.avanza.com. По маршрута до Коста дел Сол автобусите от Ла Линеа се движат около 4-6 пъти дневно, а пътуването до Малага например отнема 2,5 часа и струва около 14 евро.

Местните връзки до по-малките курорти между Ла Линеа и Естепона се осигуряват от местната автобусна линия M240.

Междуградските превози до Севиля или Мадрид, например, се осигуряват от автобусната компания Alsa, която купува билети на alsa.es.

До най-близкия голям град, Алхесирас, се стига на всеки половин час с автобусна линия M-120.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Коста дел Сол.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.