Wizz Air закъснели и отменени полети

Wizz Air - Airbus A320

Вашият полет на Wizz Air е бил отменен или закъснял с 2 часа или повече? В такъв случай имате право на обезщетение в размер до 600 евро на човек.

Можете да поискате обезщетение директно от авиокомпанията или просто и безплатно от специализирани агенции.

Подайте заявление за обезщетение

Обезщетението съгласно Регламент 261 на ЕО се прилага за всички полети, извършвани от Wizz Air.

Изключение прави специално създаденото подразделение на Wizz Air Abu Dhabi, официално базирано в Обединените арабски емирства. Полетите на тази авиокомпания (код на билета "5W") подлежат на компенсация само когато излитат от летище в рамките на ЕС.

Закъснял полет с Wizz Air

Ако имате закъснение от 2 часа или повече на летището на заминаване, Wizz Air трябва да ви осигури безплатна освежителна напитка, пропорционална на продължителността на закъснението.

Ако продължителността на закъснението на летището на пристигане е 3 часа или повече, имате право и на финансова компенсация в размер от 250 до 600 евро в зависимост от разстоянието между двете летища.

Имате право на финансова компенсация само ако Wizz Air е виновна за закъснението. За повече информация вижте Компенсация при закъснение на полет.

Разстояние Закъснение Компенсация
до 1 500 км 3h+ 250 eur
От 1 500 до 3 500 км 3h+ 400 eur
над 3 500 км 3h+ 300 eur
над 3 500 км 4h+ 600 eur

Отменен полет с Wizz Air

Ако полетът ви е отменен от Wizz Air повече от 14 дни преди заминаването, имате право на безплатна промяна на датата или на възстановяване на първоначалната цена на билета.

Ако обаче полетът ви е отменен по-малко от 14 дни преди заминаването, автоматично имате право на финансова компенсация в размер до 600 евро.

И в този случай компенсация се дължи само ако авиокомпанията отмени полета, а не поради непредвидени обстоятелства.

Прочетете повече за това в статията Компенсация при отмяна на полет.

Къде да подадете заявление за обезщетение

Wizz Air разполага със специален формуляр за контакт за компенсация на адрес wizzair.com/refunds-and-compensations.

Авиокомпаниите обаче често се опитват да избегнат обезщетението и да протакат целия иск, като го игнорират и лъжат, затова се свържете директно с агенцията.

Получете до 600 евро

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.