TAP Air Portugal закъснели и отменени полети

TAP

Вашият полет с TAP Air Portugal е бил отменен или закъснял с 2 часа или повече? В такъв случай имате право на обезщетение в размер до 600 евро на човек.

Можете да поискате обезщетение директно от авиокомпанията или просто и безплатно от специализирани агенции.

Подайте заявление за обезщетение

Обезщетението съгласно Регламент 261 на ЕО се прилага за всички полети, извършвани от TAP Air Portugal.

Закъснял полет с TAP Air Portugal

Ако закъснението при излитане е 2 часа или повече, TAP Air Portugal трябва да ви осигури безплатна освежителна напитка, пропорционална на продължителността на закъснението.

Ако продължителността на закъснението на летището на пристигане е 3 часа или повече, имате право и на финансова компенсация в размер от 250 до 600 евро в зависимост от разстоянието между двете летища.

Имате право на финансова компенсация само ако TAP Air Portugal е виновна за закъснението. Прочетете повече за това в статията Компенсация при закъснение на полет.

Разстояние Закъснение Обезщетение
до 1 500 км 3h+ 250 eur - кандидатствайте онлайн
От 1 500 до 3 500 км 3h+ 400 eur - кандидатствайте онлайн
над 3 500 км 3h+ 300 eur - кандидатствайте онлайн
над 3 500 км 4h+ 600 eur - кандидатствайте онлайн

Отменен полет с TAP Air Portugal

Ако Вашият полет е отменен от TAP Air Portugal повече от 14 дни преди заминаването, имате право на безплатна промяна на датата или на възстановяване на първоначалната цена на билета.

Ако обаче полетът ви е отменен по-малко от 14 дни преди заминаването, автоматично имате право и на финансова компенсация до 600 евро.

И в този случай компенсация се дължи само ако авиокомпанията отмени полета, а не поради непредвидени обстоятелства.

Къде да подадете заявление за обезщетение

TAP Air Portugal има специална страница за контакт за заявяване на възстановяване на суми и обезщетение на адрес flytap.com/en-cn/manage-booking.

Въпреки това авиокомпаниите често се опитват да избегнат изплащането на обезщетения и протакат цели искове, като ги игнорират и лъжат, затова се свържете директно с агенцията.

Вземете до 600 евро

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.