Corendon Airlines закъснели и отменени полети

Corendon Airlines

Въпреки че не е европейска авиокомпания, в случай на закъснял или отменен полет вероятно ще можете да получите финансова компенсация в размер до 600 евро на човек.

Всъщност съгласно Регламент (ЕО) № 261/2004 на Европейския парламент и на Съвета полет, попадащ в обхвата на това законодателство, трябва да бъде изпълняван от европейска авиокомпания или да започва от летище в Европейския съюз, което ще бъде изпълнено поне в едно отношение.

Освен това, ако Вашият полет се извършва от европейското подразделение на Corendon Dutch Arilines или Corendon Airlines Europe, ще имате право на обезщетение и ако полетът Ви тръгва от място извън Европейския съюз.

Получаване на обезщетение за закъснял полет

Поради усложнената комуникация с авиокомпанията ви препоръчваме да подадете заявление за обезщетение директно чрез специализирани агенции.

Закъснял полет с Corendon Airlines

Ако имате закъснение от 2 часа или повече на летището на заминаване, Corendon Airlines трябва да ви осигури безплатна освежителна напитка, пропорционална на продължителността на закъснението.

Ако продължителността на закъснението на летището на пристигане е 3 часа или повече, имате право и на финансова компенсация в размер от 250 до 600 евро в зависимост от разстоянието между двете летища.

Имате право на финансова компенсация само ако закъснението е по вина на Corendon Airlines. За повече информация вижте Компенсация при закъснение на полет.

Разстояние Закъснение Компенсация
до 1 500 км 3h+ 250 eur
От 1 500 до 3 500 км 3h+ 400 eur
над 3 500 км 3h+ 300 eur
над 3 500 км 4h+ 600 eur

Отменен полет с Corendon Airlines

Ако полетът ви е отменен от Corendon Airlines повече от 14 дни преди заминаването, имате право на безплатна промяна на датата или на възстановяване на първоначалната цена на билета.

Ако обаче полетът ви е отменен по-малко от 14 дни преди заминаването, автоматично имате право и на финансова компенсация в размер до 600 eur.

И в този случай компенсация се дължи само ако авиокомпанията отмени полета, а не поради непредвидени обстоятелства.

Прочетете повече за това в статията Компенсация при отмяна на полет.

Получете до 600 евро

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.