Air France закъснели и отменени полети

Air France

Вашият полет на Air France е бил отменен или закъснял с 2 часа или повече? В такъв случай имате право на обезщетение в размер до 600 евро на човек.

Можете да поискате обезщетение директно от авиокомпанията или просто и безплатно от специализирани агенции.

Подайте заявление за обезщетение

Обезщетението съгласно Регламент 261 на ЕО се прилага за всички полети, извършвани от Air France.

Закъснял полет с Air France

Ако закъснението при излитане е 2 часа или повече, Air France трябва да ви осигури безплатна освежителна напитка, пропорционална на продължителността на закъснението.

Ако продължителността на закъснението на летището на пристигане е 3 часа или повече, имате право и на финансова компенсация в размер от 250 до 600 евро в зависимост от разстоянието между двете летища.

Имате право на финансова компенсация само ако Air France е виновна за закъснението. Прочетете повече за това в статията Компенсация при закъснение на полет.

Разстояние Закъснение Обезщетение
до 1 500 км 3h+ 250 eur - кандидатствайте онлайн
От 1 500 до 3 500 км 3h+ 400 eur - кандидатствайте онлайн
над 3 500 км 3h+ 300 eur - кандидатствайте онлайн
над 3 500 км 4h+ 600 eur - кандидатствайте онлайн

Отменен полет с Air France

Ако Air France отмени Вашия полет повече от 14 дни преди заминаването, имате право на безплатна промяна на датата или на възстановяване на първоначалната цена на билета.

Ако обаче полетът ви е отменен по-малко от 14 дни преди заминаването, автоматично имате право и на финансова компенсация в размер до 600 eur.

И в този случай обезщетение се дължи само ако авиокомпанията отмени полета, а не поради непредвидени обстоятелства.

Къде да подадете заявление за обезщетение

Air France има специална страница за контакт за подаване на заявления за възстановяване на суми и компенсация на адрес airfrance.com/reclamation.

Въпреки това авиокомпаниите често се опитват да избегнат компенсацията и протакат цели искания, като ги игнорират и лъжат, затова се свържете директно с агенцията.

Получете до 600 евро

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.