Air France багаж

Air France

Всички билети винаги включват две ръчни чанти + яке/дъждобран или малка найлонова чанта от магазините на летището.

Регистрираният багаж винаги се заплаща допълнително при закупуване на най-ниските тарифи за икономична класа, дори и по маршрути на дълги разстояния.

Все още нямате хотел? Вземете отстъпки от Booking.com

Ръчен багаж

Всеки пътник винаги получава безплатно два броя ръчен багаж. Багажът трябва да е със следните размери:

  • 55 x 35 x 25 cm.
  • 40 x 30 x 15 cm

Имате право на този багаж, дори ако сте закупили най-евтината тарифа Economy Light.

Пътниците от бизнес и първа класа (La Premiere) могат да имат 2 пъти ръчен багаж (55x35x25 см) + малък багаж (40x30x15 см).

Регистриран багаж

Регистрираният багаж, който регистрирате на гишето и вземате при пристигане от лентата за пристигащи в залата за пристигащи, никога не е включен в най-ниската тарифа Economy Light.

От Economy Standard и нагоре винаги се включва поне 1 брой регистриран багаж с тегло до 23 кг.

Ако знаете, че ще летите с чекиран багаж, винаги е по-добре да закупите веднага по-скъпата тарифа Economy Standard, отколкото да доплащате за чекирания багаж към тарифата Economy Light.

Разликата между тарифите Light и Standard обикновено е 60 евро по маршрути на дълги разстояния и около 30 евро по европейски маршрути, което обикновено е цената на закупуването на допълнителен чекиран багаж. Стандартната тарифа обаче има и други предимства пред леката, като например възможността да смените билета си (срещу заплащане).

Багаж за деца и детски колички

Air France превозва безплатно детски колички за малки деца. Можете да чекирате безплатно сгъваема детска количка, столче за кола или детско креватче за пътуване.

Всички деца над 2-годишна възраст имат право на същия багаж като възрастните.

Деца под 2 години, които нямат собствено място, имат право да превозват този багаж в допълнение към детската количка:

  • ръчен багаж - 55 x 35 x 25 cm
  • Регистриран багаж - до 10 кг
Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.