Air Baltic багаж

Air Baltic - De Havilland DHC-4

С AirBaltic всички пътници имат право на безплатен превоз на минимум два броя ръчен багаж с общ лимит от 8 кг. Ако се нуждаете от повече багаж или от по-висок лимит, трябва да закупите допълнителни услуги.

В следващата таблица е представена опростена информация за допустимия багаж:

Клас Личен багаж Ръчен багаж Регистриран багаж
Green 1 брой 1 брой -
Plus / Classic 1 брой 1 брой 23 кг
Business 1 брой 2 броя 2 пъти по 23 кг
Деца до 2 години - - 10 кг

Ръчен багаж

Винаги можете да вземете безплатно със себе си в самолета 2 броя ръчен багаж със следните размери:

  • Ръчен багаж - 55 x 40 x 23 cm
  • Личен багаж - 40 x 30 x 10 cm

Общото тегло на двата багажа е ограничено до 8 kg. Авиокомпаниите позволяват да увеличите теглото до 12 кг срещу малка такса.

Все още търсите хотел? Проверете в Booking.com за отстъпки

Ако не отговаряте на някое от горните ограничения, при качване на борда на самолета ще ви бъде начислена такса от 75 евро.

Регистриран багаж

Вашият билет може да включва или да не включва регистриран багаж. Това зависи от тарифата, по която сте закупили билета си:

  • Зелен - не включва багаж
  • Green plus / Classic - 1 безплатен багаж
  • Business / Business Light - 2 броя безплатен багаж

При най-евтината тарифа Green обаче можете да закупите чекиран багаж без проблеми. Цената му е 20 евро, когато се закупува с билета, 25 евро в управлението на резервацията и 75 евро на летището.

Максимално допустимите размери са следните:

  • 100 x 80 x 50 см и 23 кг.

AirBaltic разрешава и багаж, по-тежък от 23 кг, но никога по-тежък от 32 кг. Съществува такса от 60 eur, която се начислява за всеки багаж, независимо с колко килограма сте надвишили допустимото тегло.

Извънгабаритен багаж с размери над разрешените 100 x 80 x 50 cm се превозва срещу такса от 75 eur. Ако багажът е извънгабаритен и е по-тежък от 23 кг, се заплаща такса 135 eur.

Детски колички

Ако летите с малки деца, имате право на безплатна детска количка, столче за кола или креватче за пътуване. Трябва да регистрирате детската количка на гишето за регистрация и да я предадете при качване на борда на самолета.

Деца на възраст под 2 години имат право на безплатен превоз на регистриран багаж с тегло до 10 кг. Ако имате регистриран багаж като възрастен, можете да съберете теглото му и да регистрирате един куфар с тегло до 32 кг.

Домашни любимци на борда на самолета

AirBaltic ви позволява да пътувате с домашния си любимец. Можете да вземете на борда своята котка, куче или друго по-малко животно в запечатана кутия, която отговаря на размерите на ръчния багаж.

Ограничението е 55 x 40 x 23 cm и 12 kg за домашния любимец и щайгата заедно. Заплаща се такса от 70 евро на полет.

По-големи животни могат да се превозват в багажното отделение. За подробна информация, моля, посетете airbaltic.com/travelling-with-pets.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.