Паркиране на летище Виена

Vienna

Отивате към заминаването си с кола и търсите място за паркиране на летище Vienna Airport?

Дългосрочен паркинг

Ако решите да стигнете до летището с кола, можем да използваме официалния паркинг на летището с онлайн резервация. Стандартните цени варират от 80 eur до 100 eur на седмица.

Най-евтиният охраняем паркинг Parktiger се намира в Швехат и е на разположение за 5,99 eur на ден (+ приложете промокод PARKTIGER10 за 10% отстъпка). Резервирайте онлайн на Parktiger.at. За разлика от други (и значително по-скъпи) паркинги, той не предлага трансфер до терминала - той струва 14 eur.

Вместо това използвайте влака - гарата е едва на 100 метра от паркинга. Еднопосочен билет струва 2 евро, а влаковете се движат на всеки 10 до 20 минути. Първият влак в посока към летището тръгва от Швехат в 4:36 ч. (до 5:06 ч. в почивни и празнични дни), а последният - в 0:06 ч. В обратната посока от летището първият влак тръгва в 4:42 ч., а последният - в 0:18 ч.

Други възможности от гледна точка на съотношението цена/близост до летището са частните паркинги. Сред тях са Panda Parken, с цени от 59 евро на седмица (резервирайте на pandaparken.at), Holiday Parking (резервирайте на holidayparking.at) или паркинг Mazur в близост до магистралата, който осигурява безплатен трансфер до терминала, с цени от 70 евро на седмица. Резервирайте онлайн на Mazur.at.

Катоалтернатива можете да паркирате на паркингите на P+R във Виена в близост до метростанциите (Erdberg, Leopoldau). Цената на дневния паркинг е 3,60 евро, а на седмичния - 18,30 евро. Най-удобният паркинг е Leopoldau, от който се движат директни влакове S7 до летището. Тези паркинги са покрити.

Когато пътувате от Братислава, можете да паркирате автомобила си безплатно на неохраняемия P+R Wolfsthal точно зад граница, откъдето от 3:55 ч. се движи директната линия S-Bahn S7 до летището. Билетът струва 9,90 евро.

Краткосрочен паркинг

Когато качвате или оставяте роднини или приятели, използвайте рампата до нивото на заминаване, където можете да спрете безплатно за максимум 10 минути . Ако искате да се сбогувате за по-дълъг период от време, паркирайте непосредствено пред терминалите на паркинг К3 на цена 5 евро на час или на паркинг С, на около 10 минути пеша, на цена 3,90 евро на час. Паркинги 3 (на терминал 1/1А) и 4 (на терминал 3) струват съответно 4,70 eur на час.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.