Трансфер на летище Варна

България

Летището разполага с един новопостроен терминал. Старият терминал е затворен и не се използва от дълго време. Летището е много лесно за навигация, общата му площ е малка, а указателните табели са ясни.

Евтини хотели близо до летище Варна

Терминалът е само на един етаж. Погледнато отвън, залата за заминаващи е вдясно, а за пристигащи - вляво.

Чекирането и преминаването през проверката за сигурност ще отнеме около 30 минути, ако имате чекиран багаж.

Непосредствено зад зоната за проверка за сигурност с изходите за заминаване към страните от Шенгенското пространство. Вдясно от ресторанта на Макдоналдс преминете през паспортния контрол до изходите за заминаване към страните извън Шенгенското пространство.

Карта на терминала можете да намерите на официалния уебсайт на летището.

Ако по време на пътуванията си в България използвате и летище Бургас BOJ, няма да пропуснете факта, че разположението и архитектурното оформление на терминалите, както и обслужващите помещения, са абсолютно идентични с тези на летище Варна.

Трансфер между полетите

Летище Варна не е типичен трансферен център и поради това не разполага с транзитна зона за директен трансфер.

Ако планирате да се прехвърляте самостоятелно тук, ще трябва да излезете в обществената зона, да се регистрирате отново и да преминете отново през зоната за сигурност.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.