Трансфер на летище Торонто Пиърсън

Toronto

Летището разполага с два терминала - 1 и 3. Терминал 1 е един от най-големите в света и обслужва основно Air Canada и други авиокомпании от Star Alliance. Подробна разбивка на авиокомпаниите по терминали:

  • Терминал 1 (gates d, e, f): Air Canada, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Emirates, Eurowings, LOT, Lufthansa, Lynx Air, SAS, Swiss, TAP, Turkish Airlines, United
  • Терминал 3 (gates a, b, c): Aer Lingus, Air France, Air Transat, American Airlines, British Airways, Canada Jetlines, Condor, Delta Air Lines, Flair, Icelandair, KLM, Porter Airlines, Qatar Airways, Swoop, Virgin Atlantic, Westjet

Резервирайте хотел близо до летище YYZ

Придвижване между терминалите

Трансферът между терминалите не е възможен през транзитната зона, двете сгради са свързани с безплатен автоматичен влак, който се движи 24 часа в денонощието. Въпреки това, ако имате свързващи полети при една резервация, прехвърлянето между терминалите не е обичайно. Винаги ще бъдете трансферирани в рамките на един терминал, което е много ясно.

Има безплатен автоматичен влак "Terminal Link", който се движи между терминалите, но винаги трябва да излезете докрай и да следвате знаците за "Терминал 1" или "Терминал 3". Влакчето се движи 24 часа в денонощието на интервал от 2-5 минути, а пътуването между терминалите отнема 2 минути.

Трансфер между полетите

В Торонто, ако имате трансфер, закупен като част от единична резервация, в огромното мнозинство от случаите ще се прехвърляте само в рамките на един терминал.

За ясен преглед на информацията за трансферите, моля, посетете уебсайта на летището: torontopearson.com/en/connections

Трябва ли да мина през имиграционната служба и да си взема багажа?

Канадските летища, за разлика от тези в САЩ, разполагат с отделна транзитна зона. Ако сменяте самолети в Торонто в рамките на една резервация, авиокомпанията вероятно ще регистрира багажа ви до крайната дестинация, така че изобщо няма да се налага да влизате в Канада - ще останете в транзитната зона.

Разбира се, това важи само ако се прехвърляте от международен на международен полет. Ако се прехвърляте на вътрешен полет в рамките на Канада, трябва да преминете през имиграционната служба. Въпреки това авиокомпанията все пак може да изпрати багажа ви до крайната дестинация, като това винаги става за всеки отделен случай.

Винаги трябва да вземете багажа си и да го проверите отново, когато преминавате от международен към вътрешен полет.

На летището в Торонто има предварителен пункт за проверка на имиграцията в САЩ, така че ако се прекачвате в Торонто за полет до САЩ, няма да е необходимо да минавате през имиграцията, след като пристигнете в САЩ.

Имам ли нужда от eTA?

Дори ако само се прехвърляте от международен полет на международен полет, трябва да получите eTA, за да влезете в Канада. Това може да стане удобно онлайн срещу такса на адрес 7 cad.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.