Услуги на летище Тирана

Тирана

Разберете какви услуги и удобства се предлагат на летище Tirana Airport. Къде е най-доброто място за хранене и къде да пазарувате?

Евтини хотели близо до летище Tirana

Интернет и Wi-Fi

Безжичният интернет е безплатен и неограничен на цялата територия на летището.

Не отлагайте закупуването на физическа сим карта при пристигането си. Вземете албанска електронна SIM карта за данни бързо и лесно в интернет airalo.com.

Албания не е в ЕС и поради това европейските притежатели на сим карти тук трябва да плащат пълните тарифи за роуминг.

Магазини и супермаркети

В залата за пристигащи можете да си купите основни хранителни продукти и предварително опаковани багети в удобния мини-маркет Conad, който е отворен 24 часа в денонощието.

Иначе изборът на магазини на летището е много малък. След проверката за сигурност можете да използвате много малък безмитен магазин, бижутерийни магазини и книжарници.

Ресторанти

На летището има ограничен брой ресторанти. Цените са значително по-високи от обичайните в града.

Изключение прави клонът на KFC, който ще намерите точно до главния изход на летището, където цените са същите като навсякъде другаде. Много от ресторантите, включително KFC, работят 24 часа в денонощието.

След проверката за сигурност има 3 кафенета, един ресторант в обществената зона и само KFC. Списък на всички заведения за хранене можете да намерите на уебсайта на летището.

Съхранение на багаж

На летище Тирана няма място за съхранение на багаж.

Банкомати и бюра за обмяна на валута

В залата за пристигащи има две обменни бюра с курсове, подобни на тези, които можете да получите в банките или обменните бюра в центъра на града.

Можете да използвате банкоматите на следните банки:

  • Банка ОТП - такса за теглене около 500 всички
  • Raiffeisen - такса за теглене около 600 лв.
  • TIA Bank - такса за теглене около 400 лв.
Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.