Транспорт от летище Сидни

Сидни

Най-бързият начин да стигнете до централната част на Сидни е 19,48 aud с влак T8. Предлагат се и автобусни маршрути на по-ниски цени, например до Куги Бийч.

Прочетете по-долу, за да разберете къде точно се движат автобусите, как да платите за билета си и колко струват такситата или колите под наем.

10-те най-добри хотела в Сидни

Влак Т8

До центъра на Сидни, централната гара и Circular Quay може да се стигне с градския влак T8. Официална информация за тази връзка можете да намерите на уебсайта: airportlink.com.au.

Влакът спира на метростанциите под Международен терминал 1 и Национални терминали 2 и 3 (обща станция за двата терминала).

Тарифи и билети

Най-лесният начин за плащане на билетите е със собствена карта Visa, Mastercard или American Express. Този метод има същите цени и предимства (напр. дневен лимит на тарифата) като широко използваната досега транспортна карта Opal.

Понастоящем картата Opal не си заслужава да се купува, но все още е възможно. На билетните каси можете да закупите карта, на която да заредите произволна сума (поне 35 оди), която ще се зарежда постепенно.

Цената на билетите до летището е по-висока от цените за пътуване до други гари. Има допълнителна такса за качване/слизане на гарите на летището.

Цената варира в зависимост от часа на деня. Следните периоди от работния ден се считат за Peak Hours: 6:30-10:00 ч. и 15:00-19:00 ч. Уикендите и официалните празници се считат за извънпикови през целия ден.

Peak Hours Off Peak
Зелен площад 14,78 aud 13,58 aud
Централен 20,68 aud 19,48 одита
Кея Circuar, музея, кметството,
Мартин Плейс, Сейнт Джеймс, Милсънс Пойнт
21,65 aud 20,15 aud

За актуална цена използвайте търсачката за транспорт в Сидни: transportnsw.info.

Разписание и маршрут

Влакът Т8 пътува до центъра на града, но и в обратната посока от летището към западните предградия. Затова обърнете внимание на указателните табели и на правилния перон.

 • Честота - от 7 до 15 минути
 • Време за пътуване - 21 минути до Circular Quay; 13 минути до централната гара (с 2 минути по-малко от вътрешния терминал)
 • Последен влак от международния терминал - 23:57 ч. (0:57 ч. от петък до събота и вечер от събота до неделя, 23:42 ч. вечер от неделя до понеделник)
 • Първи влак от централната гара - 4:20 ч. (4:55 ч. през почивните дни)
 • Търсене на връзка: transportnsw.info

Хотели на гарите

Удобно резервирайте хотел точно до жп гара T8, за да не се налага да търсите място за настаняване, когато пристигнете.

Автобуси

До летището има и два автобусни маршрута. Спирките са пред терминали 1 и 3, ясно обозначени с буквата "B" на син фон.

Можете да платите автобусния билет и със собствената си безконтактна карта (или чрез картата Opal). Картата се прикрепя към четеца при качване и слизане. Също така в автобуса има диференциране на цената на билета на база време (Пик и Извън пик), вижте подробности по-горе в описанието на влака.

 • Линия 350 - движи се само от Терминал 3 директно на изток до Maroubra Beach, Coogee и завършва на метростанция Bondi Junction, където можете да се прекачите на автобус 333 към Bondi Beach.
  • Цена извън пика - 2,90 aud
  • Цена в пиков час - 4,15 aud
  • Честота - от 6 до 10 минути
  • Време за пътуване до плажа Куги - 65 минути
  • Работно време - от 4:15 до 12:47 ч.
  • Разписание: transportnsw.info/routes/350
 • Линия 420 - автобусът спира пред терминали 1 и 3 и пътува до места като жп гара Mascot (където е по-евтино да пътувате до центъра, отколкото от летището) или до квартали в западната част на Сидни.
  • Цена извън пиковия период - 2,24 aud до 2,90 aud
  • Цена в пиков час - 3,20 aud до 4,15 aud в зависимост от разстоянието
  • Честота - 15 минути (20 до 40 минути през уикендите)
  • Работно време - от 4:55 ч. до 23:44 ч.
  • Разписание: transportnsw.info/routes/420

Нощен автобус

Нощните превози се извършват с автобусна линия N20 от центъра на града (гарите Town Hall и Central). От гара Town Hall автобусите тръгват на всеки час от 1:00 до 4:00 ч., а от летището до центъра на града - на всеки час от 0:25 до 4:25 ч. Вижте актуалното разписание и картата на спирките: transportnsw.info/routes/n20.

Линията спира само на Международен терминал 1. Цената на билета от центъра на града е 2,90 aud.

СЪВЕТ! До центъра на града по-евтино...

Ако не искате да плащате високата цена на билета за влак, при който се заплаща само доплащане за използване на летищната гара, можете да стигнете до центъра на града значително по-евтино с 1 прекачване.

Вземете автобус 420 от двата терминала до крайната спирка в Mascot, където се прекачвате на влак T8 в посока центъра. Въпреки това няма летищна такса от/до гара Mascot.

 • Обща цена Off-Peak - 5,04 aud
 • Обща цена Peak-Hours - 7,20 aud
 • Общо време за пътуване - приблизително 40 минути

Карта на обществения транспорт

Вижте ясна карта на влаковите и автобусните маршрути, обслужващи летище Сидни Кингсфорд Смит.

Такси, Uber

За най-удобен начин да стигнете директно до хотела си, използвайте многобройните таксита или много популярното мобилно приложение Uber, което работи отлично в Сидни.

Обикновено Uber има по-ниски цени от традиционните таксита, но цената варира в рамките на единици долари.

Тъй като вътрешни терминали 2/3 са по-близо до центъра, цената е по-ниска, отколкото от международен терминал 1. Цените се изчисляват, като се комбинират разстоянието и времето за пътуване, така че в пиковите часове, когато има по-големи опашки, цената е по-висока.

Индикативните цени са следните:

 • Circular Quay (Opera) – 60 aud от Терминал 1 или 52 aud от Терминали 2/3
 • Bondi Beach – 55 aud от Терминал 1 или 47 aud от Терминали 2/3

Коли под наем

Ако се отправяте направо от летището извън Сидни на пътешествие из Австралия, наемете автомобил направо на терминала, където са разположени много клонове за коли под наем на известни и местни марки.

Седмичните цени за наем започват от цени от 280 aud.

Сравнете цените - резервирайте кола

Фирмите за коли под наем имат свои гишета на паркингите, разположени точно срещу всички терминали.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.