Трансфер на летище Шенжен

Шен Чен

Летище Шенжен разполага с един-единствен много голям и интересен от архитектурна гледна точка терминал, открит през 2013 г. като "Терминал 3", тъй като дотогава летището разполагаше с терминали А, Б и Г.

През 2013 г. терминалите А, Б и Г са затворени, като остава само сегашният Терминал 3, който не е преименуван.

Терминал 3 включва и сателитна сграда в средата на летищната зона, до която може да се стигне с подземно автоматизирано влакче. Това обаче е само секцията на изхода за заминаване, а чекирането за всички полети - вътрешни и международни - се извършва в основната сграда на Терминал 3.

Разгледайте хотелите в близост до терминала

Ориентирането на летището е много лесно, а указателните табели са ясни. Пристигайте поне 2,5 часа по-рано за заминаващите полети, главно поради големината на летището.

Трансфер между полетите

Особено авиокомпаниите China Southern Airlines и Shenzhen Airlines превръщат летището във важен център за трансфер.

Летище Шънджън е едно от най-удобните летища за трансфер в Китай, особено като се има предвид, че има само един терминал.

През какви проверки преминавам, когато сменям самолета?

Научете какви процедури да очаквате по време на трансфера си.

  • Международен -> международен: проверка за сигурност
  • Международен -> вътрешен: имиграционна проверка и проверка за сигурност
  • Вътрешен -> международен: имиграционна проверка и проверка за сигурност
  • Национален -> национален: без проверка

Маршрутите от Шънджън до Тайван също се считат за международни полети.

Трябва ли да напусна транзитната зона?

Ако имате багаж по целия път до местоназначението си или пътувате само с ръчен багаж, не е необходимо да напускате транзитната зона.

Трябва ли да вземам багажа си?

Ако и двата полета са резервирани в една и съща резервация и до трансфера остават по-малко от 24 часа, не е необходимо да събирате багажа си.

Трябва ли ми виза за Китай?

Не е необходимо да уреждате виза за Китай за международен трансфер.

Безвизово влизане за трансфери в рамките на 144 часа

Много авиокомпании предлагат и дълги престои от няколко дни.

Летище Шънджън е включено в програмата за безвизово влизане в рамките на максимум 144 часа.

При пристигане, преди да преминете през имиграционната служба, потърсете специалното гише, където се обработват тези безвизови влизания.

Моля, имайте предвид, че ако се прехвърлите в рамките на 24 часа, служителят може да откаже да издаде разрешение за безвизово влизане и следователно ще трябва да прекарате известно време в транзитната зона.

При трансфери над 24 часа разрешенията за безвизово влизане винаги се издават без проблеми. Необходимо е обаче да представите полетния си билет от Китай и резервацията си за настаняване.

Мога ли да напусна Китай през сухопътната граница?

Близостта на летището до Хонконг и Макао привлича пътниците да си купят евтини билети до Шънджън, да се възползват от 144-часовото безвизово влизане и да се качат на метрото или на кораб до тези градове.

За съжаление в този случай не е възможно да се възползвате от 144-часовото безвизово влизане и трябва предварително да си осигурите виза за Китай в посолството.

Ако се възползвате от безвизовото влизане, трябва да напуснете Китай отново със самолет от летището в Шънджън, Гуанджоу или Дзиеян.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.