Трансфер на летище Сен Мартен

Air Canada, SXM

На летище Princess Juliana Airport се използва един терминал за всички международни и местни полети.

За съжаление няма разделение между полетите на дълги разстояния и регионалните полети на къси разстояния до близките острови, така че всички пътници трябва да преминат през проверката за сигурност и да чакат на обща опашка за паспортен контрол при пристигане.

Само частните чартърни полети разполагат с отделен терминал.

Намерете цени на хотели на остров Сейнт Мартин

Терминалът е модерен и просторен, с достатъчно места за сядане както в обществената, така и в транзитната зона. Сервизните помещения обаче са недостатъчни.

Паспортен и охранителен контрол

Проверката за сигурност е ефикасна и дори в пиковите часове на деня ще прекарате на опашката не повече от 20 минути.

Паспортният контрол преди заминаване е бърз и не се образуват опашки.

От друга страна, след пристигането на големите самолети от Европа и САЩ, особено в следобедните часове, можете да прекарате повече от 1 час на опашката за паспортен контрол.

Трансфер между полетите

Летище SXM е важна точка за трансфер между полети от Европа/САЩ и полети до околните острови Сейнт Бартоломей, Сейнт Евстатий, Ангила или Саба.

За пътниците, които имат бордни карти за крайната дестинация, е създаден специален коридор, който ще ги отведе покрай паспортния контрол и през проверката за сигурност направо в залата за заминаващи.

Не е необходимо да събирате багажа си при свързващи полети, ако сте закупили връзката си като една резервация с един билет.

Ако планирате сами да се прехвърлите в SXM, моля, предвидете достатъчно време за това. Цялата процедура по преминаване през всички контролни пунктове може да отнеме до 90 минути. Освен това закъсненията или дори отмяната на полети поради лоши метеорологични условия са често срещани, особено от малките островни летища в района.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.