Транспорт от летище Санторини

Санторини

Как се стига от летището до курорта и по-добре ли е да се пътува с кола или с автобус?

Автомобил под наем

Ако искате да опознаете Санторини в пълнота, да се отправите към отдалечените села или уединените плажове, най-добрият вариант е кола под наем. Всички компании за отдаване на коли под наем, работещи в Санторини, се намират в залата за пристигащи на терминала и можете да ги сравните и резервирате директно чрез уебсайта booking.com.

За подробности относно цените, движението на острова или правилата за движение прочетете нашия пътеводител за Санторини.

Резервиране на кола - летище Санторини

Автобуси KTEL

Автобусите на KTEL се движат приблизително веднъж на час до най-големия град Фира, където можете да се прекачите на други линии из острова.

Билетът струва 2,20 eur и се продава от шофьора, а по пътя от Фира купувате билета от прозореца на автобусната спирка. Пътуването от летището до Фира отнема 20 минути, а разписанието можете да намерите на уебсайта ktel-santorini.gr.

Такси, трансфер до хотела

Опитайте се да избягвате такситата, цените за чужденци са по-високи от тези за местни жители (около 2,60 евро на километър) и единствената полза от такси е по пътя към/от летището, ако не можете да чакате.

Много по-удобно е обаче да организирате трансфер с мястото за настаняване, често хотелите или апартаментите дори предлагат това безплатно, особено до Камари или Фира.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.