Транспорт от летище Пунта Кана

Пунта Кана

Повечето пътници отиват в Пунта Кана с туристическа агенция, където в рамките на екскурзията имат предварително организиран трансфер до хотела. Индивидуалните пътници могат да използват таксита, обществен транспорт или просто да наемат кола на летището.

Трансфер от туристическа агенция

След като преминете през имиграционния контрол, потърсете своя делегат с бадж на туристическата агенция, който ще ви отведе до автобус директно до вашия курорт.

Ако няма делегат, просто следвайте носа си през цялото време и минете през фоайето, докато стигнете до открития паркинг, където в далечината ще видите малък павилион с много лога и знамена на туристически агенции. Тук ще ви чака делегат.

Такси, Uber

Такситата са най-разпространеният вид транспорт. При пристигане в зоната за пристигащи в залата има една-единствена стоянка с надпис "Такси", където можете да поръчате такси на предварително уговорена цена.

Препоръчваме ви да уговорите таксито си на гишето, където поне можете да сте сигурни, че пътувате с лицензиран таксиметров шофьор. В противен случай рискувате да се качите в автомобил с някой, който се представя за таксиметров шофьор, и да платите в пъти повече от обичайната цена. В този случай можете поне да се придържате към цените, посочени след излизане от залата на летището.

Обикновените таксита винаги могат да бъдат платени само в брой.

Най-добри плажни курорти - Пунта Кана

Алтернативата е да използвате мобилното приложение Uber, което работи надеждно в Пунта Кана. Средните цени от/до летището са както следва:

  • Плая Баваро - 1 300 DOP
  • Уверо Алто - 2 000 DOP
  • Cabeza de Toro - 1 000 DOP
  • Кап Кана - 900 DOP
  • Bayahíbe - 3 800 DOP

Предварително организиран трансфер

Много популярен вариант е да организирате предварително трансфер от летището.

Гишетата на транспортните компании все още се намират в залата за пристигащи, така че не е нужно да излизате и да се излагате на предложенията на таксиметровите шофьори.

Ако сте отседнали в голям курорт, хотелът често предлага собствена услуга за трансфер.

Като алтернатива можете да използвате някоя от многобройните компании. Като цяло най-евтиният транспорт се осигурява от Diamond Transfers.

Цените са посочени за пълен микробус с капацитет до 5 души.

  • Плая Баваро - 35 щ.д.
  • Уверо Алто - 60 щ.д.
  • Кап Кана - 30 щ.д.
  • Баяхибе - 90 щ.д.

Коли под наем

Ако пътувате сами из Доминиканската република, най-добрият вариант е да наемете кола.

Цените за седмица в разгара на сезона започват от 370 щ.д. Силно препоръчваме да избягвате Goldcar.

Сравнете цените - резервирайте кола на летище PUJ

Обществен транспорт

В Пунта Кана не се извършват редовни автобусни превози като в развитите градове в Европа или Северна Америка.

Общественият транспорт се осигурява от големи микробуси за около 20 до 35 души, наречени гуагуа.

Станцията на "гуагуас" не се намира директно пред терминала, а на главната улица "Blvd. Turístico del Este" (местоположение в Google Maps).

Гуагуа се движат от летището до Крусе де Верон, където можете да се прекачите на други линии към Плая Баваро. Пътуването до Cruce de Verón отнема около 25 минути, а след това до Playa Bávaro - още 35 минути.

Автобусите не са обозначени с номера на линията, затова винаги питайте шофьора до коя дестинация пътува.

Платете билета си в автобуса (само в брой) на кондуктора, който сам ще ви намери. Цената на билета от летището до Cruce de Verón е 100 долара. По-нататък до Плая Баваро плащате още 150 допа.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.