Транспорт от летище Пескара

Пескара

Терминалът на летището се намира на около 5 км южно от центъра на Пескара и на 107 км от най-високия масив на Апенините - Гран Сасо. До летището се стига само по шосе.

Вижте хотели в Пескара

Автобус до Пескара и Киети

До летище Пескара може да се стигне с автобуси на градския транспорт, обслужвани от TUA, и със специални автобуси Pescara Air Link, обслужвани от Trenitalia.

Pescara Air Link

Големите, модерни червени автобуси на Trenitalia осигуряват директна и непрекъсната линия до гара Pescara Centrale, която се намира в самия център на града. Тези автобуси се движат на всеки час сутрин (от около 7:30 до 12:30 ч.) и след това отново на всеки час вечер от 19:00 до 24:00 ч.

Можете да си купите билет от автомата за билети в автобуса за 1,50 eur до центъра на Пескара. Необходими са монети в брой, машината не приема карти или хартиени банкноти, а шофьорът не продава билети.

От друга страна, автоматът на Trenitalia в залата за пристигащи не може да продаде билети само за Пескара, а само за връзки по-нататък по железопътната мрежа.

В интернет trenitalia.com можете да закупите онлайн билет от/до летището (въведете PESCARA AEROPORTO) до всяка точка на железопътната мрежа, като се прекачвате на централната гара в Пескара.

Автобусната спирка се намира точно пред терминала.

Обществен транспорт TUA Abruzzo

Класическите зелени градски и крайградски автобуси извършват превози през целия ден на нередовни интервали от около 5 до 20 минути от понеделник до събота и приблизително веднъж на 20 минути през целия ден в неделя и на официални празници. Подробна търсачка за разписания може да бъде намерена на tua.mycicero.it.

За подробна информация относно придвижването в града вижте пътеводителя на Пескара.

Билети могат да бъдат закупени само в брой от шофьора. По пътя от центъра до летището можете да си купите билет от всяка вестникарска будка, но в близост до летището няма продавач на билети.

  • 1,10 eur - 1 пътуване
  • 1,20 eur - трансфер за 90 минути
  • 2,70 eur - за цял ден

Ако не искате да плащате в брой, билети можете да закупите чрез мобилното приложение TUAbruzzo (достъпно на: App Store / Google Play). Изберете опцията "Pescara Urbano".

Спирката на обществения транспорт се намира на главната улица срещу паркинга, на около 60 метра от терминала. Когато излизате от летището, центърът на Пескара се намира вляво. През спирката минават следните линии:

  • Линия 8 - пътува от гара Pescara Centrale до близкия търговски център IPERCOOP.
  • Линия 38 - пътува само от летището през Pescara Centrale до Montesilvano и по-нататък до Capelle sul Tavo
  • Линия 1005 - от гара Pescara Centrale през летището до Chieti и Petranico
  • Линия 1010 - пътува от гара Pescara Centrale през летището до Chieti и Serramonacesca
  • Линия 1021 - от гара Pescara Centrale през летището до Chieti и Scafa
  • Линия 1022 - от гара Pescara Centrale през летището до Chieti и Abbateggio
  • Линия 4021 - от гара Pescara Centrale през летището до Chieti

В неделя по-голямата част от превозите се извършват само по линия 38, като се допълват от няколко превоза по линия 4021.

Обществен транспорт до Киети

До популярния исторически град Киети, който е един от най-посещаваните в региона Абруцо, може да се стигне директно от летището с автобусни линии 1005, 1010, 1021, 1022 и 4021. В делнични дни и събота интервалът е около 10-20 минути, а в неделя - само 1-2 пъти на час.

Можете да закупите билет за 90 минути за 1,20 евро от шофьора или чрез мобилното приложение TUAbruzzo (достъпно в App Store / Google Play). Изберете от опцията "Suburbano".

Наемане на автомобил

Няколко агенции за коли под наем имат гишета точно на летището. Ако искате да се отправите на пътешествие из планинските райони на Абруцо, наемането на автомобил определено е най-добрият вариант.

Поради по-малката конкуренция цените тук са малко по-високи, отколкото на по-големите италиански летища, така че за 4-дневен наем ще платите средно около 250 евро.

Такси

На летището има официална стоянка за таксита точно пред залата за посетители. Цените до центъра на Пескара са фиксирани и плащате 20 eur, а до Киети - 35 eur. Обикновено се плаща само в брой.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.