Транспорт от летище Осло Сандефиорд

Sandefjord

Само автобуси стигат директно до терминала. Най-близката жп гара Торп, която се обслужва от специален автобус, е на около 2 км от терминала.

Коли под наем

Планирате ли да се отправите директно към норвежката природа от летище Sandefjord Torp? Тогава най-добрият вариант е да наемете кола директно от терминала.

Тук работят много международни компании за отдаване под наем, които можете да сравните с едно кликване чрез връзката по-долу.

Поради малката конкуренция цените на летище Торп са доста високи и започват от 220 евро на седмица в разгара на сезона. Препоръчваме ви да направите резервация доста по-рано.

Сравнете цените на колите под наем

Автобус или влак до Осло и Сандефьорд

Можете да стигнете до центъра на Осло със специална директна автобусна линия - Torp Ekspressen, или с влак от гара Торп, на 2 км, до която може да се стигне с местен автобус.

Torp Ekspressen

Официалният автобус "Torp Ekspressen" се движи със спирки на сигнал по пътя директно в центъра на Осло до централната гара на Осло. На картите на Google например автобусът е посочен като линия FB25.

Цена на билета, закупен онлайн на уебсайта torpekspresen.no е 309 nok. На тази цена можете да вземете всеки автобус 2 часа преди избрания час или 10 часа след избрания час.

Ако закупите билет на място, плащате 340 nok. На тази цена можете да закупите и напълно гъвкав билет онлайн. В този случай билетът е валиден за всяка връзка 15 дни преди или 15 дни след избрания час.

 • Цена - 309 nok
 • Време за пътуване до Осло - 105 минути
 • Честота - според разписанието на полетите, вижте подробности на уебсайта torpekspresen.no

Изберете най-евтиния хотел в Осло

Влак

Линията на крайградския влак RE11 спира на гара Торп, на 2 км. От терминала до гарата вземете местната автобусна линия S174, която следва разписанието на влака, за 4 минути.

Влаковете се движат веднъж на час и могат да ви отведат от Торп до следните дестинации без прекачване. Цената на билета и времето за пътуване включват автобуса S174 от терминала до гарата.

 • Oslo S - цена 364 nok, време за пътуване 98 минути
 • Oslo Nationaltheatret - цена 364 nok, време за пътуване 92 минути
 • Летище Осло OSL - цена 464 nok, време за пътуване 124 минути
 • Lysaker - цена 349 nok, време за пътуване 88 минути
 • Drammen - цена 255 nok, време за пътуване 62 минути
 • Сандефьорд - цена 82 nok, време за шофиране 12 минути
 • Skien - цена 240 nok, време за пътуване 49 минути

Има три начина за закупуване на билети.

 • Онлайн на уебсайта на Норвежките железници vy.no, където можете да закупите комбиниран билет и билет за автобус. Летището може да бъде намерено под "Sandefjord lufthavn".
 • На автомата в залата за пристигащи пътници. По пътя към летището на всяка железопътна гара.
 • С безконтактна карта, като я прикрепите към четец в автобуса при качване и на перона на влака при слизане.

До летище Осло (OSL)

Ако се прехвърляте на главното летище Oslo OSL, използвайте директния влак RE11 от гара Торп, откъдето има безплатен автобус до терминала.

Пътуването отнема общо 124 минути и струва 464 nok. Можете да си купите билет от автомата за билети пред входа на перона или на уебсайта vy.no.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.