Трансфер на летище Осло

Осло

На летище Oslo се използва един голям терминал за всички полети. Всички полети се обслужват от една сграда. Не е необходимо да ползвате автоматични влакове или автобуси.

Разстоянието пеша от единия до другия край на терминала е около 10-12 минути.

Евтини хотели близо до летище Осло

Приземният етаж се използва за пристигащите, а първият етаж е отделен за заминаващите. В огромното фоайе са разположени всички гишета за регистрация и много машини за регистрация на самообслужване. Може да се използва и система за регистрация на багаж на самообслужване.

Централният пункт за проверка на сигурността води до всички полети: вътрешни и международни.

Отвъд пункта за проверка за сигурност пътническият поток е допълнително разделен на 3 части:

  • Вътрешни полети - изходи A, B, C
  • международни (Шенген ) - изходи D, E
  • Международни (извън Шенген ) - изходи F

Паспортният контрол се извършва само в зоната между изходи E и F. След като влезете в зоната на изход F, не можете да се върнете обратно.

Трансфер между полетите

Трансферът на летище Осло е много ясен и бърз. Минималното време за трансфер е 35 минути, но на практика можете да стигнете от самолет до самолет за по-малко от 20 минути.

Шенген -> Шенген

Когато летите от дестинация в Норвегия или която и да е дестинация в Шенгенското пространство и след това летите обратно към Шенген или Норвегия, не преминавате през никакви проверки.

Следвайте табелите "Свързващи полети" и ще отидете направо от самолета до зоната на изхода за заминаване.

Извън Шенгенското пространство

Ако се прехвърляте от държава извън Шенгенското пространство на вътрешен полет в Норвегия или в държава от Шенгенското пространство, трябва да преминете през паспортна и проверка за сигурност.

В противен случай преминавате само през паспортния контрол.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.