Транспорт от летище Найроби

Фламинго в Накуру

Повечето пътници предпочитат да вземат такси от летището до центъра на Найроби или в идеалния случай да използват мобилните приложения Uber или Bolt, които работят добре в Найроби.

Най-евтиният начин да стигнете до центъра на града е с местна автобусна линия 34, която не е много популярна сред туристите поради липсата на информация и дългото време за пътуване.

Изберете най-добрия хотел в центъра на Найроби

Такси / Uber / Bolt

Най-лесният и сигурен транспорт до центъра на Найроби е такси чрез мобилното приложение Uber или Bolt, което можете да извикате както на Терминал 1, така и на Терминал 2.

Цената се изчислява в зависимост от текущото търсене и варира между 650 и 740 кеса.

Обикновените жълти таксита винаги трябва да се резервират на специалните гишета в залата за пристигащи. По пътя към летището можете да извикате такси през хотела си или като махнете с ръка на улицата, но в този случай рискувате да ви таксуват няколко пъти повече.

Такситата до центъра на Найроби струват около 850 кеса до 900 кеса.

Наемете кола

Ако искате да разгледате Кения самостоятелно и да излезете извън Найроби, горещо ви препоръчваме да наемете кола още на летището.

Гишетата за коли под наем се намират в гаражите в средата на летищната територия, на около 3 минути пеша от всяка секция на Терминал 1. Цените за седмичен наем започват от 330 щ.д.

Сравнете цените и резервирайте кола

Градски автобус

Терминал 1 е свързан с центъра на града (главната автогара) с автобусна линия 34J на KBS. За съжаление уебсайтът на компанията не предоставя никаква информация.

Можете да видите карта на линия 34J на Moovitapp, например.

Автобусните спирки не са обозначени по никакъв начин. Линия 34 се движи с честота 15-20 минути от около 6:30 до 21:30 ч. и можете да си купите билет за 50 кеса в брой само от кондуктора в автобуса.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.