Трансфер на летище Мюнхен

Мюнхен

Летище Мюнхен е голямо, но ясно и компактно. То е разделено на 2 терминала според авиокомпаниите, а не според полетите до шенгенски или нешенгенски държави.

Двата терминала са тясно разделени от търговската зона на летищния център на Мюнхен и от подземната жп гара.

Евтини хотели близо до летище Мюнхен

Ясното разположение на терминалите и указателните табели правят невъзможно да се загубите. Просто разберете предварително от кой терминал ще отпътувате, вижте подробности по-долу. Дори да се случи да пристигнете в грешната сграда, двата терминала са свързани помежду си и можете да стигнете пеша от единия до другия за 10 минути.

Конкретният терминал винаги ще бъде отбелязан на билета ви, но за по-лесна справка изброяваме най-важните авиокомпании и от кой терминал летят във Франкфурт:

  • Терминал 1: Eurowings, Air Europa, Air France, American Airlines, British Airways, Condor, Delta, easyJet, Iberia, KLM, Qatar Airways, TUIfly, Turkish Airlines
  • Терминал 2: Lufthansa, Air Canada, Etihad Airways, Oman Air, SAS, Singapore Airlines, Swiss, TAP, United

За пълна разбивка на авиокомпаниите, моля, посетете уебсайта на летището: munich-airport.com/airlines

Терминал 2 има още една отделна сграда в средата на перона, която е достъпна само за пътници. Тук се намират изходите за заминаване K и L, до които може да се стигне от основната сграда за 3 минути с безплатен автоматичен подземен влак, който се движи приблизително веднъж на всеки 3-5 минути.

Трансфер между полетите

Летище Мюнхен традиционно се оценява като едно от най-приятните летища за прекачване. Уебсайтът на летището предоставя ясно ръководство за полети с прекачване: munich-airport.com/connecting-flights

Терминалите са големи, но много просто и ясно подредени, така че 30 минути ще бъдат достатъчни за рутинен трансфер. Трансферът почти винаги се извършва в рамките на един терминал, като в повечето случаи това е Терминал 2.

Сигурност и паспортен контрол

Трябва ли да минавате през паспортна проверка и - или през охрана, когато сменяте самолет на летище Мюнхен? Зависи от това откъде и докъде летите!

  • schengen -> schengen: Без контролен пункт
  • schengen -> non-schengen: паспортен контрол
  • non-schengen -> schengen: Паспортна проверка и проверка за сигурност
  • non-schengen -> non-schengen: проверка за сигурност

Трансфер между терминалите

Въпреки че свързващите полети обикновено са в рамките на един терминал, летището предлага безплатни автобуси, които се движат по асфалта между терминали 1 и 2.

Ако не се налага да проверявате отново багажа си, не е необходимо да напускате транзитната зона при прехвърляне между терминалите.

Автобусът се движи на всеки 10 минути от 06:00 до 23:00 ч. и спира на следните места:

  • Терминал 1 (Шенген) - на изходите за заминаване A28 и D08
  • Терминал 1 (извън Шенген) - на изход за заминаване C08
  • Терминал 2 (Шенген) - на изход за заминаване G83
  • Терминал 2 (извън Шенген) - при изход за заминаване H15

Карта на летището

Официалната карта на терминалите на летище Мюнхен можете да разгледате на уебсайта munich-airport.de, като са налични и карти за изтегляне във формат .pdf.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.