Транспорт от летище Мавриций Seewoosagur Ramgoolam

Мавриций

На летището има много агенции за коли под наем и то е свързано с обществената автобусна мрежа.

Коли под наем

Ако искате да опознаете колкото се може повече от природните красоти и плажовете на Мавриций, наемането на кола директно от летището определено е най-практичният вариант за транспорт.

В залата за пристигащи се намират няколко местни и международни компании за коли под наем.

Сравнете цените - резервирайте кола на летище MRU

Седмичните цени за наем в разгара на сезона започват от 210 евро.

Автобуси

Автобусите са малки, стари и разнебитени, но се движат сравнително точно и много често през деня. Пътуването също е автентично, тъй като транспортът се използва предимно само от местни жители.

Официалният уебсайт на обществения транспорт на острова може да бъде намерен на адрес nlta.govmu.org, но той е доста беден на информация. Редовно актуализиран уебсайт с разписания и маршрути може да намерите на неофициалния уебсайт: mauritius-buses.com/airport-bus.

Линии и разписания

Летището се обслужва от три линии на обществения транспорт.

В посока към столицата Порт Луис можете да вземете директна линия 198 или линия 9 до Кюрепип, където можете да се прекачите на по-бързата трамвайна линия.

Първите автобуси тръгват по маршрута около 5:30 ч. Последната линия от летището в посока Порт Луис, Кюрепипе или Ривиер дез Галет се движи между 18:00 и 18:30 ч.

Последният автобус до Махебур тръгва след 20:00 ч.

Дестинации: Връзки Цена Време за пътуване Кумулативна честота
Mahebourg 9, 10, 198 24 mur 15 минути 4-10 минути
Порт Луи 198 42 мюра 75 минути 5-30 минути
Кюрепип
(трансфер до трамвай)
9 35 мюр 56 минути 3-25 минути
Souillac 10 37 мюра 49 минути 10-20 минути
Ривиера де Гале 10 40 мюра 60 минути 10-20 минути

Билети и тарифи

Тарифите се изчисляват според изминатите зони и са фиксирани за всички линии на острова. Билетите могат да бъдат закупени само в брой от кондуктора директно в автобуса.

След като се качите в автобуса, заемете място и изчакайте. Кондукторът ще намери и ще продаде на новопостъпилия пътник билет според дестинацията, която сте му казали.

Цените варират от 20 мюра до 47 мюра.

Такси

В Мавриций не работят мобилни приложения като Uber, Bolt или Lyft. Можете обаче да използвате таксита, които чакат всички пристигащи.

Преглед на цените за хотели в Мавриций

Цените на такситата се дават след уговорка с шофьора и винаги се плащат само в брой. Обикновено можете да платите в мавритански рупии, евро и щатски долари.

Примери за цени от летището:

  • Махебур - 30 eur
  • плаж Флик ен Флак - 55 eur
  • Порт Луис - 52 eur
  • Ле Морн - 52 eur
Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.