Трансфер на летище Мавриций Seewoosagur Ramgoolam

Мавриций

На летище Mauritius се използва само един общ терминал за всички полети. Сградата е модерна и просторна, а след проверката за сигурност има достатъчно места за сядане.

Гишетата за регистрация на всички международни полети се намират на първия етаж, както и международният пункт за проверка на сигурността.

Полетите за остров Родригес се регистрират на първия етаж вляво от залата за пристигащи, когато се гледа отвън.

Вижте цените на хотелите в Мавриций

Карта на летището

Интерактивна карта на цялото летище и на всеки терминал можете да намерите на официалния уебсайт на летището: mauritius-airport.atol.aero/map.

Трансфер между полетите

Летището разполага само с един малък и много ясен терминал, така че прехвърлянето между полетите е лесно и бързо.

Полети до Родригес

Повечето пътници с прекачване летят от международна дестинация до остров Родригес.

Ако и двата полета са закупени в рамките на една и съща резервация, не е необходимо да излизате от транзитната зона. При пристигането си трябва да преминете през паспортен контрол. Багажът в някои случаи се прехвърля автоматично, винаги се уверявайте в това, преди да летите до Мавриций.

След паспортния контрол следвайте табелите "Вътрешни връзки", които ще ви отведат до специален транзитен контролно-пропускателен пункт. След това ще се озовете на изход 20, който е предназначен за полети до Родригес.

Ако пък летите от Родригес за международна дестинация, отново ще преминете първо през паспортен контрол и по специален коридор ще стигнете до международния контролно-пропускателен пункт.

Международен трансфер

Дори ако се прехвърляте между два международни полета, трябва да преминете през паспортна проверка и проверка за сигурност. По този начин официално влизате в Мавриций и, освен ако не сте от безвизова държава, трябва да получите виза.

Въпреки това Мавриций позволява на повечето страни в света да пътуват без визи.

Паспортният контрол има специална линия за трансферни пътници, така че няма да чакате повече от 30 минути.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.