Услуги на летище Малта

Malta

Разберете какви услуги и удобства се предлагат на летище Luqa Airport в Малта. Къде е най-доброто място за хранене и пазаруване?

Евтини хотели близо до летище Malta

Интернет и Wi-Fi

На цялото летище е наличен неограничен безплатен Wi-Fi. Свържете се с мрежата "Maltairport Wi-fi", без да се налага да влизате чрез sms код или да попълвате имейл адреса си.

Ако използвате сим карта на ЕС, можете да провеждате разговори и да използвате данни в Малта на същите цени, както в родната си страна.

В противен случай можете да си купите електронна SIM карта за данни бързо и лесно в интернет airalo.com.

Магазини и супермаркети

След като преминете през охраната, ще се озовете в голям магазин duty free. Другите магазини в транзитните и обществените зони включват предимно стоки за пътуване и луксозна мода.

В обществената част на летището в залата за пристигащи има магазин за вестници "WHSmith" (затваря в 21:00 ч.), а в залата за заминаващи - магазин за вестници "Agenda Booshop", който работи 24 часа в денонощието. И на двете места можете да си купите напитки и сладкиши в допълнение към печатните материали.

Обикновен супермаркет за хранителни стоки the convenice shop се намира в сградата на Skyparks Business Center на около 200 метра северно от терминала. Супермаркетът се намира на приземния етаж в задната дясна част. Той е отворен всеки ден от 8:00 до 21:00 ч.

В обществената зона на залата за пристигащи има аптека с работно време 8:00-14:30 и 15:30-22:00.

Възможности за хранене

Ресторантите на летище Малта са многобройни, като в публичната зона (landside) има повече клонове. След зоната за сигурност ще се натъкнете само на 3 заведения за хранене. Проверете работното време на популярните вериги:

  • KFC (10:00-22:00 Ч.)
  • Burger King (10:00-22:00 ч.)
  • Costa Coffee (8:30-22:00 ч.)

В обществената зона повечето ресторанти се намират в сутерена. Следвайте табелите "food court",, които ще ви отведат до просторна зала с удобни места за сядане.

Други ресторанти се намират в сградата "Skyparks Business Center" на около 200 метра от терминала.

В транзитната зона можете да се възползвате от Hard Rock Café и два снек-бара с избор от сандвичи и топли ястия.

За пълен списък на ресторантите посетете уебсайта на летището.

Съхранение на багаж

Място за съхранение на багаж се намира в залата за заминаващи. Първо трябва да съобщите на информационното бюро, че желаете да ползвате помещението за багаж, след което служител ще ви отведе до специалното помещение за багаж.

Отново трябва първо да се свържете с информационното бюро, за да вземете багажа си. Тя е отворена 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата и таксата е 5 eur за до 12 часа или 10 eur за 24 часа. За актуални цени, моля, посетете уебсайта на летището: maltairport.com/luggage-deposit.

Банкомати

Банкоматите са разположени на цялата територия на летището и се управляват от следните компании. Посочени са таксите за теглене на пари от банкомат, извършено с чуждестранна карта, деноминирана в евро.

  • Bank of Valletta (BOV) - без такса за теглене (в залата за заминаващи в близост до Costa Coffe)
  • HSBC - без такса за теглене (зала за пристигащи)
  • Euronet - такса за теглене 4,50 eur (транзитна зона за заминаващи)

Палуба за наблюдение

Палубата за наблюдение на самолети се намира на 3-ия етаж на обществената зона и е достъпна безплатно 24 часа в денонощието.

Питейна вода

След като преминете през проверката за сигурност, в близост до повечето тоалетни ще намерите фонтани със студена питейна вода. Можете да напълните безплатно собствената си бутилка с вода.

Зала за пушачи

След като преминете през проверката за сигурност, можете да използвате частично откритото помещение за пушене в близост до ресторант "Relish".

Зареждане на електроника

Летището е оборудвано със стойки с контакти за зареждане. Такива ще намерите разположени и в местата за сядане и във всички ресторанти.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.