Трансфер на летище Малта

Malta

На летище Malta Airport има един сравнително малък терминал за пътници.

Евтини хотели близо до летище Malta Airport

Поради това в пиковите часове, особено рано сутрин и около обяд, то може да бъде много претъпкано, така че бъдете подготвени за недостиг на места и по-дълги опашки до 30 минути за проверка за сигурност.

Гишетата за регистрация при заминаване се намират в лявата част на терминала, а при пристигане - вдясно. Гишетата за проверка на сигурността се намират на първия етаж.

Терминалът не е претрупан, но зоната след проверката за сигурност е тясна и не побира обема на трафика.

Трансфер между полетите

Ако правите прекачване между полети в рамките на Шенгенското пространство, тогава просто следвайте знаците "Свързващи полети" и изобщо не е необходимо да напускате транзитната зона. Въпреки това ще преминете през контролно-пропускателен пункт, запазен само за пътници, които се прехвърлят.

Ако пристигате от страна извън Шенгенското пространство за полет обратно към страна извън Шенгенското пространство, не е необходимо да минавате през паспортния контрол и ще преминете през зоната за сигурност направо към изхода за заминаване.

Ако се прехвърляте от полет от Шенген към полет от държава извън Шенген или обратно, винаги трябва да напуснете транзитната зона и да се регистрирате отново.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.