Транспорт от летище Кутаиси

Кутаиси

Летището се обслужва от междуградски автобуси и влакове от гара на 2 км. Има и компании за коли под наем, а по близкия главен път се движат местни микробуси, наречени маршрутки.

Коли под наем

На летището има няколко щанда за коли под наем, включително на мултинационални марки като Avis, Enterprise и Alamo.

Ако нямате нищо против оживения и див трафик по пътищата на Грузия, пътуването с кола е определено най-гъвкавият начин на транспорт. Най-ниските цени за седмичен наем започват от около 250 евро.

Сравнете цените и резервирайте автомобил

Транспорт до Кутаиси

Намиращият се на повече от 26 км Кутаиси обикновено служи като първа спирка при пътуване из Грузия, поне за 1 нощувка. Пътуването отнема около 40 минути.

Микробус

Микробусите с фиксиран маршрут, които спират, където поискате, са най-евтиният вид транспорт.

Те не стигат до самия терминал, а спират на главния път на 50 метра от него срещу паркинга. Микробусите се движат нередовно, обикновено поне по един на всеки 20 минути през деня (около 6:00 - 20:00 ч.), а през нощта шансовете да хванете микробус са значително по-малки.

При излизане от автобуса се заплаща такса от 3 гела и само в брой.

Микробусите обикновено пътуват само до главната автогара на около 3 км от центъра на Кутаиси, до която се стига за 1 гел с автобусна линия 1.

Такси / Болт

Таксито е най-разпространената форма на транспорт. По всяко време на деня или нощта пред терминала ще има много таксиметрови шофьори, които ще ви гонят до колите си.

Тук няма таксиметрови апарати, така че всичко зависи единствено от уменията ви да се пазарите. Нормалната цена до центъра не бива да надвишава 35 гела.

Значително по-евтино ще ви излезе, ако използвате такси чрез популярното в Грузия приложение Bolt. В зависимост от пиковото време на деня, Bolt до центъра на града струва от 20 до 27 гела.

Автобус

Редовната автобусна линия на грузинския транспорт до Кутаиси е отменена. Към момента няма и омнибусна линия до Кутаиси. И двете компании вече пътуват само до Тбилиси или Батуми.

Автобусите на обществения транспорт в Кутаиси не пътуват до летището.

Търсене на най-евтините хотели в Кутаиси

Транспорт до Тбилиси

Най-бързият начин е с автобуси на 2 превозвача без прекачване директно от терминала. Цената на връзката не е завишена и затова не си струва да пътувате през центъра на Кутаиси с прекачване. Съществува и влакова връзка.

Автобуси

Въпреки че в залата за пристигащи има павилиони за двата превозвача, определено препоръчваме да си купите билети онлайн. Възможно е на място да няма свободни места.

Директното пътуване с автобус отнема около 4 часа.

  • Georgian Bus - резервация на georgianbus.com, цена 25 гела / 45 гела в двете посоки
  • Омнибус - резервация на omnibusexpress.ge, цена 25 гела (връщането не е с отстъпка), могат да се изберат конкретни места в автобуса

Влак

На около 1800 метра от терминала се намира гара Копитнари, която на уебсайта на грузинските железници е посочена като "Международно летище Кутаиси". От терминала на летището до гарата и обратно се движи безплатен автобус.

Той тръгва от летището около 20 минути преди заминаването на влака.

Влаковете се движат на много нередовен интервал от време, средно 6-9 пъти на ден. Пътуването до Тбилиси не си заслужава нито времето, нито разходите, но пътуването е предимно с модерни единици Stadler и позволява спиращи дъха гледки.

  • Цените варират от 9 гела в старите бавни влакове до 33 гела в модерните влакове
  • пътуването отнема от 3 часа в модерните влакове до 5,5 часа в старите влакове
  • разписание и резервация на билети (след регистрация) на tickets.railway.ge

Транспорт до Батуми

До крайбрежния град Батуми може да се стигне и най-бързо с директни автобуси и алтернативно с влак.

Автобус

Въпреки че в залата за пристигащи има павилиони и за двата превозвача, определено препоръчваме да закупите билети онлайн. Възможно е на място да няма свободни места.

Пътуването с директен автобус отнема около 2 часа.

  • Georgian Bus - резервация на georgianbus.com, цена 20 гела / 36 гела в двете посоки

Влак

На около 1800 метра от терминала се намира гара Копитнари, която на уебсайта на грузинските железници е посочена като "Международно летище Кутаиси". От терминала на летището до гарата и обратно се движи безплатен автобус.

Той тръгва от летището около 20 минути преди заминаването на влака.

Влаковете се движат на много нередовен интервал от време, средно 5-6 пъти на ден.

  • Цена 31 гел
  • пътуването отнема около 2 часа
  • Разписание и резервация на билети (след регистрация) на tickets.railway.ge
Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.