Транспорт от летище Корфу

Vlacherna

Терминалът се намира на 2,5 км от центъра на Керкира (Корфу) и само на 850 метра от главната междуградска автогара. green buses.

Евтини хотели на остров Корфу

Коли под наем

Наемането на автомобил е по-евтин вариант, ако искате да откриете остров Корфу и не обичате да прекарвате времето си на едно място. До много плажове или по-малки курорти изобщо не се стига с автобус или се стига само 1-2 пъти дневно.

Очаквайте цени през летния сезон от 380 eur, а през слабия сезон от 250 eur. През слабия сезон цените на колите под наем в Корфу падат до по-малко от половината. Къде е най-добре да резервирате кола? Използвайте машината за сравнение, за да намерите оферти от всички компании за коли под наем и можете да направите резервацията си точно там.

Обществен транспорт автобус

Град Корфу (Керкира), отдалечен на 2,5 км, се обслужва от автобусна линия 15 на corfu city bus (така наречените "сини автобуси").

Автобусите пътуват до центъра на града, главното пристанище и спират на междуградската автогара "Зелени автобуси", откъдето можете да отидете до всички краища на острова.

За карта на маршрута посетете официалния уебсайт: astikoktelkerkyras.gr/en/itineraries. За часовете на тръгване кликнете върху избраната спирка на картата. Моля, имайте предвид, че информацията на официалния уебсайт може да не е актуална в продължение на няколко седмици. Разписанията се променят няколко пъти годишно с напредването на туристическия сезон.

Автобусната спирка се намира вляво от залата за пристигащи в близост до контролната кула на летището. Автобусната спирка е обозначена с табела с надпис "bus stop" и разписание.

Билети и цени

Билетът от летището до града струва 1,70 eur и може да бъде закупен само от шофьора, където можете да платите с карта и в брой.

За да стигнете от града до летището, купете билета си от автомата за билети на автобусната спирка (не се предлага на летището) или от павилион за вестници, където той ще излезе само в 1,10 eur. Билетът не може да се прехвърля и е валиден само за едно пътуване. Еднодневен билет, валиден само за градския автобус на Корфу (сини и бели градски автобуси), се предлага на 5 eur.

Първата линия от центъра тръгва в 6:45 ч., а последната линия от летището - около 22:45 ч. През летния сезон интервалите между курсовете са около 30 минути. През зимния сезон автобусите се движат само около 4-5 пъти дневно! Пътуването до центъра отнема около 15 минути. Пътуването до пристанището отнема 25 минути.

Официална информация за градския автобус на Корфу можете да намерите на уебсайта astikoktelkerkyras.gr.

Подробна информация за транспорта на целия остров можете да намерите в нашия пътеводител за град Корфу.

Автобуси извън града

Централната междуградска автогара на Green Buses, която ще ви отведе до всички краища на Корфу, се намира на 850 метра от летището и до нея може да се стигне лесно пеша (вижте маршрута на google.com/maps) или с 3-минутно пътуване с автобусна линия 15 на градския транспорт.

Разписания и друга информация за междуградските автобуси можете да намерите на уебсайта: greenbuses.gr/routes.

Такси

Цената на такситата до центъра на Корфу е много висока поради краткото разстояние. През деня можете да платите 15 eur, а през нощта 20 eur.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.