Транспорт от летище Каляри

Cagliari

До летище Каляри се стига с влак, няколко автобусни линии и коли под наем.

Коли под наем

Ако искате сами да разгледате Сардиния, да обикаляте и да откривате безлюдни плажове или планински села, най-добрият начин за транспорт е да наемете кола. На летище Каляри се намират много местни и мултинационални компании за коли под наем. Можете лесно да сравните всички тях с едно кликване на бутона, например чрез тези уебсайтове:

Сравнете цените и резервирайте кола

Цените варират значително в зависимост от сезона и най-вече от това колко предварително сте направили резервацията. Ако резервирате автомобил за летния сезон месец по-рано, ще платите само 800 евро за седмица, но ако резервирате шест месеца по-рано, например, ще платите за същия автомобил за същото време от 150 евро.

Влак

За да стигнете до центъра на Каляри, има влак от съседната жп гара "Elmas Aeroporto " (5 минути пеша по маркирана пътека).

Влаковете се движат на всеки 10-30 минути от 5:30 до 23:00 ч. и ще ви отведат до централната гара на Каляри за около 10 минути. Проверете точното разписание на trenitalia.com.

Билетът струва 1,30 eur и може да бъде закупен от автомата в залата за пристигащи или онлайн (не е обвързан с конкретна връзка).

Можете да използвате и влакове от същата спирка в обратна посока до всички големи градове в Сардиния:

  • Ористано (6,10 eur, около 50-70 минути)
  • Макомер - прекачване на автобуси до Боса (9,50 eur, около 2 часа)
  • Олбия (18 eur, около 3,5 часа)
  • Сасари (16,50 eur, около 3,5 часа)

Автобус

Последната нощна линия в 0:15 ч. от летището или в 0:00 ч. от центъра вече не е влак, а автобусна линия 160 (разписание: arstspa.info/160). Автобусни линии 501, 747 и 9342 също спират на летището от Каляри, като всички те се движат само 1-2 пъти дневно.

Можете да си купите билет за тези услуги на ARST на билетната каса в залата за пристигащи, която е отворена между 6:00 и 19:00 часа. Удобно е да закупите билет чрез мобилното приложение DropTicket (достъпно в Google Play / App Store).

Такси

На летището винаги има няколко официални таксита, които чакат. Има фиксирана цена за пътуване до центъра на Каляри 17 eur.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.