Транспорт от летище Horta

Horta

Пътуването из остров Фаял е най-добре да се осъществи с кола под наем. По главните пътища се движат автобуси, но с тях не можете да стигнете до друго място освен до градовете.

Ако първо се отправяте от летището към хотела си и не наемате кола до следващия ден, или ако отивате направо от летището до пристанището и нататък към остров Пико, можете да използвате и таксита.

Коли под наем

В залата за пристигащи има няколко гишета за коли под наем, като най-много автомобили се предлагат от Autatlantis и Ilha Verde.

Цените за наем варират от около 50 евро на ден през лятото и от 25 евро през зимата.

Сравнете всички компании за отдаване на автомобили под наем с 1 клик и резервирайте автомобил поне 2 месеца предварително за най-добра цена.

Сравнете цените на всички компании за коли под наем

Такси

Таксиметровата стоянка се намира точно пред залата за пристигащи и такситата чакат тук след всяко пристигане по разписание. На остров Файал единственото място, където ще хванете такси на улицата в голям брой, е в град Хорта.

Цената до Хорта от летището е определена на 15 евро и е фиксирана (не се използва таксиметров апарат). Такситата могат да се плащат само в брой.

Автобус

Общественият транспорт на острова работи основно за придвижване на местните жители до работа и е почти безполезен за опознаване на острова. Автобусите са особено полезни за пътуване до градовете Хорта или Кастело Бранко, ако сте отседнали само за 1 нощ и на следващия ден сте наели кола.

Местният обществен автобус спира пред летището и се движи по маршрута Horta - Castelo Brano - Airport - Capelo - Ribeira Funda.

Автобусът се движи само 4 пъти на ден, а в неделя/празнични дни изобщо няма автобуси. Разписанията можете да намерите на уебсайта farias.pt. Винаги трябва да проверявате разписанието предварително, тъй като на автобусната спирка няма информация.

Билетите струват около 1,50 евро и могат да бъдат закупени от шофьора.

Автобусната спирка се намира на главния път, на около 100 метра от терминала.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.