Трансфер на летище Horta

Horta

Пътниците на летище Faial / Horta Airport използват един малък терминал, който е общ за всички заминаващи и пристигащи.

Зоната за пристигащи се намира вляво, а гишетата за регистрация - вдясно. Преминаването през цялата зала на летището отнема 1 минута, а проверката за сигурност е въпрос на най-много 5 минути.

Просто пристигнете 60-75 минути по-рано за заминаване.

10 най-евтини хотела на остров Файал

Обществената зона на летището е доста просторна, но без места за сядане. След като преминете през проверката за сигурност, ще се озовете в много тясна зона на два изхода за заминаване с около 20 места.

Трансфер между полетите

Въпреки че Хорта е много малко летище, това е мястото, където често ще се свързвате с полети до островите Флорес и Корво.

Трансферът е изключително лесен. От самолета вървите по асфалта до терминала, където завивате наляво, следвайки указателните табели, и след по-малко от 10 метра ще се озовете директно в района на единствените два изхода за заминаване.

Няма контролно-пропускателен пункт, а общото време за трансфер е около 3 минути.

Някои полети на SATA се изпълняват под същия номер и със същия самолет по маршрута Понта Делгада - Хорта - Флорес или Понта Делгада - Флорес - Корво.

В повечето случаи трябва да оставите самолета на летище Horta и да следвате описаната по-горе процедура за влизане в терминала. В изключителни случаи можете да останете в самолета, за което винаги ще бъдете уведомени от кабинния екипаж.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.