Транспорт от летище Ханя

Chania

До летището може да се стигне удобно с автобус от Ханя, а на разположение са и много компании за коли под наем.

Ако пристигате в Ханя в рамките на организирана екскурзия с туроператор, не е необходимо да се притеснявате за транспорта до/от летището. Автобусът на туроператора ще ви закара директно до хотела ви.

Коли под наем

Самостоятелното разглеждане на остров Крит е най-добре да се осъществи с кола под наем, която ще ви отведе до всички природни забележителности и плажове. На летище Ханя са базирани много местни и мултинационални компании за коли под наем.

Цените в разгара на сезона варират от около 50 eur до 80 eur на ден за седмица под наем.

Автобус до Ханя

Неизброени автобусни компании ktel chania-rethymno пътуват до централната автогара на Ханя (местоположението е посочено в google.com/maps) приблизително веднъж на всеки 30 до 60 минути от 5:00 до 23:45 ч. Часовете на отпътуване варират в зависимост от деня и се съобразяват с разписанието на полетите.

Първите автобуси от центъра на Ханя до летището тръгват в 5:00 ч., а последните автобуси от летището до града тръгват точно в 0:00 ч.

Часовете варират в зависимост от сезоните. За разписанието посетете официалния уебсайт e-ktel.com.

Цени на билетите 2,30 eur и може да бъде закупен от малкия павилион пред автобусната спирка вдясно от терминала. Щандът е ясно обозначен с надпис "BUS STOP". Когато пътувате от центъра на града, купете билета от билетната каса на централната автогара. Шофьорът не продава билети.

Пътуването от летището до Ханя отнема около 25-30 минути.

От автогарата в Ханя можете да стигнете до цял западен Крит и до Ираклион. Всички услуги се извършват от същата компания като тези на летището, а разписанията можете да намерите на e-ktel.com.

Автобус до Ретимно

Има четири директни линии на ден от летището и до Ретимно, със спирка на пристанището в Суда. Пътуването отнема около 70 минути и струва 7,30 eur.

Билети можете да закупите на същия щанд на летището или на автогарата в Ретимно на билетната каса.

Можете да намерите разписанието на уебсайта e-ktel.com.

Такси

Таксита чакат на летището в голям брой за всички полети до късно през нощта. Таксиметровият апарат не се използва, тъй като цената до центъра на Ханя е фиксирана на 23 eur. Плащането може да се извърши само в брой.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.