Транспорт от летище Flores

Основното средство за транспорт на целия остров Флорес е автомобилът. В противен случай е практически невъзможно да се придвижвате из острова.

Коли под наем

Всички компании за коли под наем, работещи на Флорес, се намират директно на терминала за пристигащи.

Тук ще намерите клон на AutAtlantis или Ilha Verde. Цената за седмичен наем в разгара на сезона започва от около 220 евро.

Сравнете цените на всички компании за коли под наем

Препоръчваме ви да резервирате автомобил поне 2 месеца предварително. Местните компании за отдаване на автомобили под наем имат ограничен капацитет и може да го разпродадат напълно.

За най-добрите места за отсядане на острова и съвети за конкретни хотели, разгледайте нашето ръководство:

Такси

Такситата също работят на Флорес, но обикновено трябва да се обадите или да поръчате от мястото за настаняване. Обикновено няма таксита, които да чакат на летището при пристигане, или има такива само за предварително уговорени поръчки.

Такситата се управляват от частни компании и могат да бъдат поръчани от мястото за настаняване или например чрез уебсайта: pickmeupinflores.com.

Автобус

На главния път вдясно от терминала (на около 30 метра) има спирка на местен обществен автобус.

Покрай летището минават следните автобусни маршрути. Кликнете върху номера на линията, за да видите разписанието:

  • Линия 1: Санта Круз - Монте - Фазенда - Седрос - Понта Делгада (3-4 пъти дневно)
  • Линия 2: Санта Крус - Кавейра - Ломба - Лахес (1 път дневно)

Разписанията имат много изключения и обикновено се изпълняват само в делнични дни. Някои линии се изпълняват само в учебни дни, а разписанието не е съобразено с въздушния трафик.

Плащането се извършва само в брой при шофьора.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.