Транспорт от летище Джакарта Соекарно Хата

Jakarta

От 2017 г. до летището се движи железопътната връзка "Soekarno Hatta Airport Rail Link" . Станцията се намира непосредствено до терминали 1 и 2, в града, като завършва на станция Sudirman в южния край на центъра на града. През деня интервалът между връзките е между 30 и 60 минути, като пътуването до центъра на града отнема около 45 минути. Влаковете се движат от 4:20 ч. до 21:50 ч. в посока от града към летището или от 6:10 ч. до 23:10 ч. в посока от летището към центъра на града. Можете да си купите билет от автомата на гарата срещу 70 000 рупии.

Вторият най-добър вариант е да използвате такси. В Джакарта таксиметровите шофьори карат по таксиметров апарат и цените са определени на 7000 Rp, такса за качване и 4000 Rp за всеки километър. Така че не бива да плащате повече от 200 000 Rp ( 0 eur 0 eur ), когато пътувате от летището до центъра до Националния паметник. Препоръчваме ви такситата Blue Bird Taxi и Express Taxi. Значително по-евтино е с услугите на Grab (която през 2018 г. пое услугите на Uber в Югоизточна Азия) или GoJek. Тези мобилни приложения ще ви бъдат полезни в Индонезия не само по отношение на таксиметровите услуги, но и за поръчка на доставка на храна или други услуги, например.

Осигурете си достатъчно време, когато пътувате до летището, тъй като стандартното половинчасово пътуване може да се проточи до час и половина заради трафика в час пик.

Можете също така да се възползвате от автобусите DAMRI, които се движат из цяла Джакарта. Автобусите тръгват на всеки 15-40 минути, а билетът може да се закупи за 40 000-60 000 рупии. Услугата се изпълнява от 3:00 до 21:30 ч. от града и до полунощ от летището. За повече информация посетете официалния уебсайт на Дамри.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.