Услуги на летище Бургас

Бургас

Разберете какви услуги и удобства се предлагат на летище Burgas Airport. Къде е най-доброто място за хранене и къде да пазарувате?

Евтини хотели близо до летище Бургас

Интернет и Wi-Fi

Безжичният интернет е достъпен неограничено и безплатно.

Ако използвате сим карта на държава от ЕС, можете да провеждате разговори и да използвате данни в България на същите цени, както в родната си страна.

В противен случай се сдобийте с електронна сим карта за данни бързо и лесно на airalo.com.

Възможности за хранене

Ресторантите са предимно след проверката за сигурност.

В допълнение към няколко местни снекбара, тук можете да посетите McDonald's. Работното време винаги е съобразено с актуалното разписание на полетите и всички ресторанти остават отворени до заминаването на последния полет.

В допълнение към филиала на Макдоналдс очаквайте цени, които са до три пъти по-високи от тези на местата извън летището. Също така внимавайте, че често изписват цената в евро на първо място с едър шрифт, а цената в български лева - на второ място с дребен шрифт.

В обществената зона използвайте ресторант Ginger Café в залата за пристигащи. И тук цените са значително по-високи, отколкото извън летището.

Магазини и супермаркет

В обществената зона на летището ще намерите два по-малки магазина - Relay и Ginger Drinks and Accessories, в които се продават напитки, закуски и принадлежности за пътуване.

След охраната се намира мини-маркетът Hudson, в който се предлагат разнообразни сладкиши, напитки или сандвичи, а цените са по-ниски от тези в бистрата.

Непосредствено след преминаване през проверката за сигурност можете да закупите и стоки на завишени цени в duty free shop.

На около 400 метра от терминала, зад кръговото кръстовище в село Сарафово, ще намерите и обикновен супермаркет Billa. Той е отворен от 7:30 до 23:00 ч.

Банкомати и обменни бюра

Обменното бюро на 4X Change предлага доста неизгодни курсове, както и банкоматите им, разположени при багажното отделение и на изхода.

Обменните бюра в курортите са със значително по-добри курсове.

На летището ще намерите и банкомат на обикновена българска банка, който има стандартен курс за теглене на пари. Той се намира непосредствено до входа на пункта за проверка на сигурността.

Места за пушене

Място за пушене на откритата тераса е достъпно и в транзитната зона след проверката за сигурност.

Съхранение на багаж

Летище Бургас не разполага със съоръжение за съхранение на багаж и няма автоматични шкафчета.

Музей на авиацията

В района пред терминала можете да посетите малък открит авиационен музей, който функционира и като обществен парк с пейки.

За да влезете, трябва да заплатите 6 лв, а официалният уебсайт на музея е само на български език: avioburgas.bg.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.