Трансфер на летище Букурещ

Летище Букурещ е средно голямо летище само с един терминал. Комплексът е разделен на две сгради - "Пристигащи" и "Заминаващи". Двете са свързани с коридор с дължина около 70 метра.

Евтини хотели в близост до летище Букурещ

След проверката за сигурност терминалът е допълнително разделен на тясна вътрешна секция и по-просторна международна секция.

Като цяло летището в Букурещ често е много претъпкано и страда от липса на места за сядане. Проверката за сигурност и паспортната проверка могат да отнемат до 30 минути.

Трансфер между полетите

Връзките в Букурещ се предлагат главно от TAROM между Западна Европа и Молдова или Близкия изток, или до румънски дестинации.

Терминалът е малък, но по време на трансфера винаги трябва да преминете през проверка за сигурност. Следвайте табелите "Connections", които ще ви отведат до специална транзитна проверка за сигурност, при която не е необходимо да напускате транзитната зона.

Ако се прехвърляте от международен полет на друг международен полет, не минавате през паспортна проверка и ви трябват само 45 минути за прехвърляне.

Ако се прехвърляте от международен на вътрешен полет, ще преминете през паспортен контрол и проверка за сигурност, но все пак минималното време за прехвърляне е 45 минути.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.