Трансфер на летище Брюксел

Брюксел

Единият терминал е доста голям и разстоянията за маршируване са големи. Обществените зони на терминала (гишетата за пристигащи и заминаващи пътници) са общи за всички полети.

След пункта за проверка за сигурност пътническият поток се разделя на две части.

  • Вляво - изходи за заминаване "А" за шенгенски полети и "Т" за полети извън Шенген
  • Вдясно - изходи "В" за полети към Шенген

Работи 24 часа в денонощието.

Евтини хотели близо до летище Брюксел

Въпреки че терминалът е с концепция на една сграда, трябва да предвидите дълго време за ходене пеша - 20 минути или повече до по-отдалечените изходи.

Трансфер между полетите

Ако се прехвърляте между изходи "А" и "А", изобщо не е необходимо да напускате транзитната зона и не преминавате през проверка за сигурност или паспортен контрол. Транзитната зона е обща за пристигащите и заминаващите пътници, така че просто слезте от самолета в залата, намерете изхода на свързващия полет на първото табло и отидете свободно до него.

Ако се прехвърляте от гейт А към гейт В или Т или обратно, трябва да преминете през паспортния контрол.

Ако се прехвърляте в рамките на зоната на гейт В или Т, не минавате през паспортен контрол. Въпреки че гейтовете В и Т са разделени от "Шенгенската" зона на гейт А, не трябва да влизате в тази зона, когато се придвижвате между гейтове В и Т. Затова в района на летището има безплатен автобус, който се движи приблизително веднъж на всеки 10 минути.

Ще ви стигнат 20 минути за смяна на самолета при пътуване в Шенген, 45 минути за пътуване извън Шенген и 60 минути за полети до САЩ. Тези времена са минималните времена за прекачване при единичен билет.

Ако ще се прекачвате с два отделни билета, 2,5 часа е минималното време, което трябва да предвидите между полетите, а дори и тогава то не осигурява много резервно време.

Карта на летището

За да добиете по-добра представа за формата на летищния терминал, разположението на услугите и организацията на трансферите, можете да изтеглите карта от уебсайта на летището.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.