Трансфер на летище Болоня

Болоня

На летище Bologna Airport се използва един терминал във формата на подкова. Разстоянията не са много големи - от единия до другия край на терминала има около 500 метра.

Евтини хотели близо до летище Болоня

Всички гишета за регистрация и зоната за пристигащи се намират на приземния етаж, а зоната за сигурност и изходите за заминаване са на първия етаж.

За интерактивна карта на терминала посетете официалния уебсайт на летището.

Летището в Болоня е едно от най-претъпканите от всички европейски летища, които посетихме. Макар че сигурността е добре организирана и не се образуват дълги опашки, транзитната зона е много тясна, с изключителен недостиг на места за сядане.

Трансфер между полетите

Болоня не е типично летище с прекачване и в огромното мнозинство от случаите ще можете да направите само собствените си връзки.

Ако вече имате бордна карта за свързващ полет и пътувате само с ръчен багаж, не е необходимо да напускате транзитната зона.

От помещението с лентите за багаж има стълби, които водят директно към зоната на изхода за заминаване. Няма проверка за сигурност. Това правило обаче важи само когато пристигате от страна от Шенгенското пространство.

Ако пристигате в Болоня от страна извън Шенгенското пространство, винаги трябва да преминете през паспортния контрол и да излезете изцяло от транзитната зона.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.