Транспорт от летище Бърно

Brno

Летището в Бърно се обслужва 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата от автобуси на DPMB, която обслужва всички автобуси, тролейбуси и трамваи в Бърно.

Можете да използвате и няколко компании за коли под наем и таксита.

Автобуси на обществения транспорт

Автобус номер E76 пътува на всеки 30 минути от централната гара на Бърно. Крайната спирка в центъра на Бърно е в района на автогарата "Benešova - Hotel Grand" (местоположение на google.com/maps).

Линия E76 тръгва към летището от перон номер 6.

Можете да закупите билет за 25 крони от автомата в залата за пристигащи (но можете да плащате само с монети), вътре в автобуса, като прикрепите собствената си платежна карта към жълтия валидатор, или чрез SMS (подробна информация). Последната опция е достъпна само за сим-карти на чешки оператори.

Ако плащате чрез прикрепване на картата в автобуса, не прикрепяте картата към валидатора, когато слизате от автобуса (само ако пътувате по-малко от 15 минути, за да бъдете таксувани за краткосрочен билет с намаление).

В рамките на 24 часа от картата никога няма да бъдат изтеглени повече от 90 крони, което е равностойно на 24-часов билет.

  • Цена - 25 крони, билетът е валиден за 60 минути и можете да направите толкова прекачвания, колкото желаете. За всеки трансфер трябва да подадете отново сигнал с картата по време на качването.
  • Честота - 30 минути
  • Време за пътуване - 18 минути
  • Разписание: dpmb.cz/jizdni-rady-zastavek-linek

През нощта използвайте автобус N89, който също се движи на всеки час от централната гара. Между 23:30 ч. и 00:30 ч. автобусът е с интервал от 30 минути. Услугата се движи по малко по-дълъг маршрут от този на E76 и затова пътят до гарата отнема около 30 минути.

Такси

По време на пристигане пред терминала винаги има няколко таксита, които чакат. Преди всяко пътуване таксиметровият шофьор винаги трябва да включи таксиметровия апарат и ако шофьорът иска да договори с вас собствена цена, откажете пътуването.

В Бърно има и мобилни приложения като Uber и Bolt.

Цената до центъра на града до централната гара варира от 230 до 350 чешки крони в зависимост от текущото търсене. Цената на обикновеното такси е около 350 крони, в зависимост от трафика.

Коли под наем

Гишетата за коли под наем на Europcar, Avis, Hertz или Sixt са разположени в коридора между залите за пристигащи и заминаващи пътници.

Цените за наем за 4 дни започват от около 50 евро.

Сравнете цените - резервирайте кола на летище BRQ

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.