Услуги на летище Астана

Астана

Разберете какви услуги и удобства се предлагат на летище Astana Airport. Къде е най-доброто място за хранене и къде да пазарувате?

Резервирайте 1 нощувка в Astana Airport

Интернет и Wi-Fi

Wi-Fi работи безпроблемно в обществената зона, но по-слабо в транзитната зона. Той е неограничен и безплатен.. Свържете се с мрежата "OpenWiFi_NQZ".

Не си правете труда да купувате физическа сим карта при пристигането си. Вземете казахстанска електронна сим карта за данни лесно и бързо в мрежата airalo.com.

Магазини и супермаркети

В залата за пристигащи на Терминал 2 ще можете да се възползвате от удобен супермаркет за хранителни стоки Galmart, който работи всеки ден от 9:00 до 23:00 ч.

Другите възможности за пазаруване са ограничени до магазини, в които се продават типичните за летището стоки duty free или местни сувенири.

В обществената зона на Терминал 2 има и аптека, отворена 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Възможности за хранене

На летище Астана има богат избор от кафенета, обикновени ресторанти и барове. По-голям избор има след проверката за сигурност, а цените тук са до няколко пъти по-високи от обичайните в Казахстан.

Сред известните марки са Starbucks и Segafredo, както и пицария Del Gusto.

Повечето кафенета и ресторанти са отворени 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Банкомати и обменни бюра

В залата за пристигащи на международния терминал има няколко бюра за обмяна на валута със сравнително добри обменни курсове. Казахското тенге обикновено е най-изгодно за обмяна с евро.

В допълнение към обменните бюра на летището са разпръснати буквално десетки банкомати на всички големи казахстански банки, които работят и с международни кредитни карти.

Съхранение на багаж

Място за съхранение на багаж има и на двата терминала, винаги на първия етаж. И двата клона са отворени 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Цената за 1-3 дни съхранение е 1 800 тенге, като плащането може да се извърши само в брой.

Стаи за пушачи

В двата терминала има вентилирани помещения за пушачи, дори и след преминаване през охраната.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.