Трансфер на летище Астана

Астана

Астана е едно от средните по големина летища с много лесна навигация. Сградите са чисти и просторни, а процесът на чекиране е лесен.

Летището разполага с два терминала, но те са разположени близо един до друг. Можете да се разходите от единия до другия край на летищния комплекс за 5 минути.

  • Терминал 1 - новата сграда вляво, гледана отвън, с покрив, наподобяващ вълна, обслужва всички международни полети
  • Терминал 2 - оригиналната сграда с купол обслужва всички вътрешни полети

Проверките за сигурност обикновено са бързи и обикновено не се налага да прекарвате повече от 15 минути на опашка.

Опашките за паспортен контрол след пристигане от чужбина могат да продължат до 45 минути.

Резервирайте 1 нощувка на летище Астана

Трансфер между полетите

Астана е важна точка за трансфер между вътрешни и международни полети, но Air Astana или SCAT предлагат и чисто международни връзки през Астана.

Поради размерите си летище Астана е лесно за смяна на самолета.

По-долу описваме процедурите в случай, че трансферът е включен в билета ви и сте закупили цялата връзка като една резервация: следователно трансферът е гарантиран.

Международен -> Вътрешен

Регистрираният багаж ще бъде трансфериран автоматично и не е необходимо да се притеснявате за него.

Когато слезете от самолета, не обръщайте внимание на табелите "flight trasnfers" и се насочете направо към паспортния и имиграционния контрол. След като преминете през лентите за получаване на багаж, ще трябва да излезете навън и да влезете във вътрешния терминал, който е свързан с международната сграда с вътрешен коридор (около 3 минути пеша).

В терминала за вътрешни полети се изкачете с ескалатора нагоре, преминете през проверката за сигурност и намерете изхода за заминаване.

Нетното време за трансфер от депланирането е между 45 и 75 минути в зависимост от опашката на паспортния контрол. Ако имате по-кратко време за трансфер и има дълга опашка на паспортния контрол, информирайте служителя, който координира опашката, и вероятно ще бъдете изпратени на приоритетната линия.

Вътрешен -> международен

Процедурата по принцип е същата като при обратния трансфер, описан по-горе. Багажът ви ще бъде автоматично прехвърлен отново и отново ще трябва да напуснете транзитната зона и да преминете през наземната част до съседния международен терминал.

Тук ще преминете през паспортен контрол и контрол за сигурност до изходите за заминаване.

Разликата е в дължината на опашката на паспортния контрол, която обикновено е много по-къса при заминаване. Поради тази причина нетното време за трансфер е между 30 и 45 минути.

Международен <-> Международен

Ако се прехвърляте от една държава в друга през Астана и изобщо не планирате да влизате в Казахстан, следвайте табелите "Прехвърляне на полети", които ще ви отведат до контролно-пропускателен пункт само за прехвърлящи се пътници.

Така ще стигнете много бързо до зоната на изхода за заминаване. Там няма паспортен контрол.

Нетното време за трансфер е между 15 и 25 минути.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.