Катедралата на Малага

Общ изглед на катедралата

Един от най-важните паметници в Малага е местната катедрала на Въплъщението, наречена Santa Iglesia Catedral Basílica de la Encarnación. Строежът на катедралата започва през 1528 г. в ренесансов стил, но тъй като завършването ѝ отнема повече от 200 години, през 1782 г. тя вече е в богато украсения бароков стил, който е особено видим по външните фасади. За разлика от тях вътрешността на катедралата е изцяло ренесансова.

Намерете хотел в центъра на Малага

Първоначално е било предвидено катедралата да има две кули, но е завършена само едната, която достига 84 м височина. Ето защо катедралата в Малага често е наричана "едноръката дама".

Богато украсеният интериор

Въпреки че посетителите вече са привлечени от необикновената и донякъде необичайна фасада, не пропускайте да посетите и вътрешността на катедралата. Ще останете очаровани от богатата ренесансова украса, начело с резбован дървен хор с общо 42 скулптури.

Една от основните забележителности на катедралата е известната картина "Обезглавяването на Свети Павел" на художника Енрике Симоне. След това в страничните коридори на катедралата можете да се възхитите на няколко по-малки параклиса в различни стилове - от готически до класически.

Друго рядко срещано творение е двойката все още използвани органи от XVIII век, които съдържат повече от 4000 тръби.

Посещение на покрива на катедралата

Посещението на красиво декорирания покрив на катедралата предлага необичайно преживяване, откъдето се открива спираща дъха гледка към града и крепостите Алкасаба и Гибралфаро. Ще видите църквата и Малага от съвсем различна перспектива.

Изкачването до покрива става само по тясно спираловидно стълбище с 200 стъпала и винаги се организира в групи. Въпреки това има много екскурзоводи на разположение и се образуват опашки най-много до половин час.

Входни такси и работно време

За туристите катедралата е отворена от понеделник до събота от 10:00 до 18:00 ч., а в неделя - само от 14:00 ч.

Входните такси са различни за различните възрастови групи:

  • Само катедралата или само посещение на покрива - 10 евро за възрастни; 5,50 евро за пенсионери над 65 години; 4 евро за студенти с ISIC карта
  • Катедралата + покрив - 15 eur възрастни; 9 eur пенсионери над 65 г.; 7 eur студенти с ISIC карта

Официален уебсайт на катедралата: malagacatedral.com

Как да стигнете до там

Катедралата се намира в историческия център на Малага и е на 15 минути пеша от повечето туристически забележителности.

Най-близката автобусна спирка се нарича Paseo del Parque (Plaza Marina) и се намира на около 150 метра от входа. Тук спират автобусни линии A, 1, 3, 4, 11, 19, 25, 32, 33, 34, 35, 36, 37.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Малага.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.