Eznis Airways ще започне полети между Улан Батор и Прага

Флот на Eznis Airways

Монголската нискотарифна авиокомпания Eznis Airways ще открие едва втората пряка въздушна връзка между Европа и Монголия. От 10 юли тя ще лети два пъти седмично между Улан Батор и Прага.

Eznis Airways е обновена авиокомпания, базирана на летище Ulaanbaatar UBN. Тя е една от най-младите авиокомпании в асоциацията на IATA, която получи членство на 80-ата годишна генерална асамблея на IATA по време на Световната среща на върха по въздушен транспорт, проведена в Дубай на 2-4 юни 2024 г.

Полетите ще се изпълняват от широкофюзелажен самолет Airbus A330-200 с регистрационен номер JU-1332, с общ капацитет за 256 пътници. Това е и единственият самолет, експлоатиран в момента от авиокомпанията.

Освен до Прага се очаква Eznis Airways да започне да лети и до Хонконг, Пусан и Чонджу.

Втора пряка връзка на Монголия с Европа

Засега единствената директна линия от Монголия до Европа се обслужва от националната авиокомпания на Монголия MIAT до Франкфурт, Германия.

Улан Батор - Прага

Новият маршрут с Eznis Airways от Улан Батор до Прага ще бъде с продължителност на полета 7 часа и 50 минути и понастоящем е планиран да се изпълнява от 10 юли до 26 октомври - продължителността на лятното разписание.

Полетите ще се извършват в сряда и събота в следните часове:

Маршрут Номер на полета Ден Заминаване Пристигане
UBN-PRG MG714 Сряда, събота 17:15 20:15
PRG-UBN MG715 Сряда, събота 21:45 11:35 +1

Защо Прага? Чешката република е дом на 12 000 монголци, което я прави една от най-големите общности в Европейския съюз.

Цени на билетите

Билетите вече могат да бъдат закупени директно от уебсайта на авиокомпанията eznis.com. Най-евтиният двупосочен билет на адрес EZ Bird може да бъде закупен за 399 щ.д., което е безпрецедентна оферта, като се има предвид директната връзка и периода на летните и ваканционните дни.

Тази цена не включва чекиран багаж, който може да бъде закупен за 70 долара в едната посока. Като алтернатива можете да закупите билети на по-висока цена, вижте багажа с Eznis Airways.

Монголия без виза

Монголското правителство е облекчило ограниченията за влизане в страната и пътници от много държави могат да влизат в Монголия с цел туризъм без виза - валидна за престой до 30 дни.

Всички държави, за които се отнася безвизовото влизане, можете да намерите на уебсайта evisa.mn.