FlyDubai багаж

Когато купувате билети от flydubai, е препоръчително да обърнете внимание на тарифния пакет, който купувате. В основната тарифа LITE авиокомпанията обикновено предлага само ръчен багаж, но срещу много малка допълнителна такса можете да получите тарифа VALUE с чекиран багаж, освежителни напитки и възможност за смяна на билета. Разликата в цената обикновено е около 7 eur в едната посока.

Ръчен багаж

Ръчният/салонният багаж винаги е безплатен с flydubai. Пътниците в икономична класа имат право на 1 брой, а пътниците в бизнес класа - на 2 броя голям ръчен багаж. Освен това можете да вземете със себе си по-малка лична чанта. Размерите и теглото са, както следва:

  • ръчен багаж: 55x38x20 см и 7 кг.
  • малка чанта: 33x25x20 см

Вземате и двете чанти на борда и те са безплатни с всеки билет. За повече информация, моля, посетете flydubai.com/hand-baggage.

Регистриран багаж

Регистрираният багаж може да бъде закупен с всеки билет, но е препоръчително да изберете тарифата VALUE, която включва регистриран багаж, когато купувате билета си.

Максималното тегло на багажа ви зависи от маршрута, по който летите.

Например от Прага до Дубай стандартното тегло е 20 кг, а за полети от Дубай до Шри Ланка то е дори 30 кг за тарифа LITE и 40 кг за тарифа VALUE за пътници в икономична класа.

Максималният размер на регистрирания багаж е 75x55x35 см.

В случай на прехвърляне багажът ви се прехвърля и прибира автоматично в крайната дестинация.

Детски колички

Количките винаги се превозват безплатно, когато пътувате с малки деца. Можете да маркирате детската си количка на гишето за регистрация и да я предадете директно или да я оставите до качването на борда, където може да я оставите извън самолета. След това ще вземете количката в определената зона за получаване на багаж - за получаване на извънгабаритен багаж.

За деца на възраст до 2 години можете да регистрирате багаж до 10 кг, ако билетите ви включват и безплатен регистриран багаж (тарифа VALUE и по-висока).

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.